Home » Filem Fanna bakal temui penonton di pawagam mulai 28 September

Filem Fanna bakal temui penonton di pawagam mulai 28 September

JIKA kebiasaannya filem berkisarkan kisah cinta hadir dengan garapan yang mudah diagak jalan cerita dan penamatnya, namun berbeza buat filem Fanna yang tampil dengan debarannya tersendiri.

Ditambah dengan pemilihan pelakon hebat yang juga pemenang anugerah pelakon pembantu lelaki terbaik dalam Festival Filem Malaysia ke-25, Syafie Naswip sebagai peneraju utama, filem ini diharap mampu menarik pengunjung ke pawagam sewaktu tayangannya nanti.

Menerusi filem itu, Syafie digandingkan bersama Fify Azmi, seorang pelakon wanita yang mempunyai kemahiran melakukan babak aksi.

Selain mereka berdua, filem ini turut menampilkan Colleen Rosanna Augustin, Rashid Salleh, Andy Black Tan dan ramai lagi.

Filem itu diterbitkan oleh Jaguar Lim Film & Production (M) Sdn Bhd serta edaran Metrowealth dengan sokongan Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) melalui Perbadanan Kemajuan Filem Malaysia (Finas) atas dana kandungan Digital (DKD).

Filem ‘Fanna’ berkisarkan tentang Fanna, seorang gadis yang menghidap kanser dan menemui cinta pertamanya dengan anak ketua kongsi gelap, Shafik.

Malangnya cinta mereka mula berputik di penghujung nyawa Fanna apabila kansernya menyerang dengan lebih ganas.

Shafik yang menyedari dia telah jatuh cinta terhadap Fanna berusaha menyelamatkan diri daripada dibunuh oleh ahli kongsi gelap.

Keadaan menjadi lebih parah apabila Black, adik kepada ketua kumpulan saingan itu dibunuh sewaktu Shafik cuba menyelamatkan Fanna daripada diculik Black.

Menyedari bahaya yang menanti, Shafik dan Fanna telah melarikan diri ke tempat persembunyian di luar negara.

Filem ini akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia mulai 28 September ini. Jika anda mahu menonton filem santai dengan aksi dan sedikit tema percintaan dan kasih sayang, filem Fanna mungkin sesuai untuk anda.

Sebarang maklumat lanjut, sila layari laman web rasmi Filem Fanna di https://fannamovie.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *