Home » Bazaar Malam di W Hotel Kuala Lumpur sepanjang Ramadan

Bazaar Malam di W Hotel Kuala Lumpur sepanjang Ramadan

w hotel

Memahami keinginan ramai berbuka dengan sesuatu yang berbeza, Hotel W Kuala Lumpur menerusi restoran berkonsep Pan Asian Grill, Flock menawarkan hidangan menyelerakan yang disediakan oleh Cef Eksekutif, Cef Haznizam Hamzah dan Cef Sous Eksekutif, Cef Suhalmi Md Tasir. 

Selama sebulan sehingga 8 April ini, Flock menyediakan konsep ‘Bazaar Malam’ dengan pelbagai gerai makanan popular disediakan.

Tema diketengahkan seolah-olah dekat di hati dan mengamit memori kembali iaitu seperti pasar malam.

Pengalaman Pan Asian Grill yang asli, segar dan selesa; Flock menawarkan pengalaman menjamu selera yang unik termasuk dapur terbuka, dapur gril, griddle BBQ, toppers gril dan bakul, rak gril dan pemanggang, alat memasak besi tuang, dan lubang api serta bar sushi.

Dengan kembalinya Bazaar Malam yang popular, tahun ini menjanjikan hidangan bazar seperti hidangan bufet tidak seperti dua tahun lepas, menawarkan hidangan mewah Malaysia yang disediakan khas dengan konsep Pan Asian Grill.

Restoran itu diubah suai menjadi bazar seperti bufet dengan pelbagai gerai yang menyajikan hidangan tempatan dari Pembuka Selera, Ulam Ulaman, Kudap Kudap, dan Jeruk Jeruk Pulau Pinang, Canton Wok, Sambal Lesung, Dapur Kampung dan banyak lagi.

Anda mesti mencuba hidangan termasuk Sambal Ganja Aceh; Lauk Kampung – Udang Harimau masak lemak; Pucuk paku goreng belacan, Asam pedas telur ikan Mayong dari negeri Johor oleh Chef Hazniam; Mee Rebus Tulang Rawan yang juga terkenal di negeri Johor.

Di Flock, bukan memasak dengan daging lembu yang dihiris biasa, restoran itu menghidangkannya dengan tulang rusuk pendek daging lembu Angus yang lembut.

Tahun ini, Flock membawakan roti kukus gebu yang diisi dengan brisket daging lembu Wagyu, yang akan berada di stesen Bao.

Selain itu terdapat Kashmini Naan, iaitu roti leper segar yang dimasak serta-merta dari ketuhar kubah serta Nasi Briyani Ghee yang dimasak dengan arang.

Flock juga merupakan tempat di mana pengunjung dan tetamu boleh merasai makanan laut premium segar dan daging panggang di atas api arang, dimasak apabila dipesan.

Jangan lupa nikmati aneka pencuci mulut tempatan yang menakjubkan; termasuk minuman penghilang dahaga.

FLOCK, Level 8, W Kuala Lumpur

  • Bermula 12 Mac – 8 April 2024 setiap hari dari 6.30 petang 
  • Harga: RM288 nett/ dewasa, RM144 / kanak-kanak 6-12 tahun
  • Kanak-kanak bawah 6 tahun percuma – 1 kanak-kanak setiap dewasa

Ramadan Rendezvous (Pakej penginapan)

Menginap dan Berbuka Puasa bersama W Hotel di tengah-tengah Pusat Bandaraya Kuala Lumpur di mana langit malam bersinar ketika matahari terbenam dan senja mewarnai langit biru sambil berbuka puasa.

Pakej ini menawarkan penginapan yang selesa di tengah-tengah bandar, bersama-sama dengan hidangan Sahur yang lazat untuk memastikan anda bertenaga sepanjang hari dan berbuka puasa di Bufet Bazar Malam.

Sebagai sebahagian daripada pakej bilik Ramadan, anda boleh menikmati penginapan mewah dengan pemandangan menakjubkan dan akses kepada kemudahan bertaraf dunia hotel ini.

Sebagai tambahan kepada hidangan Sahur dan bufet Bazar Malam, pakej bilik Ramadan juga termasuk pelbagai faedah eksklusif, seperti akses percuma ke pusat kecergasan dan kolam renang.

Tempahan boleh dibuat dari 7 Mac hingga 8 April 2024 untuk penginapan antara 12 Mac hingga 8 April 2024 untuk semua bilik non-suite dan Marvelous Suite.

Untuk tempahan dan maklumat lanjut hubungi W Hotel menerusi emel  bf.wkualalumpur@whotels.com atau WhatsApp dan hubungi talian +6012 – 347 9088.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *