Home » Bertema Cinta Luar Biasa, konsert sulung Andmesh Kamaleng di Malaysia 4 Jun ini

Bertema Cinta Luar Biasa, konsert sulung Andmesh Kamaleng di Malaysia 4 Jun ini

andmesh kamaleng

SETELAH lama menyimpan hasrat untuk mengadakan konsert di Malaysia, impian penyanyi bersuara lunak, Andmesh Kamaleng bakal jadi nyata apabila konsert perdananya, Andmesh Kamaleng Live In Kuala Lumpur dijadual berlangsung 4 Jun ini.

Konsert dibawakan oleh Kharisma Music International itu bertempat di Plenary Hall, KLCC pada jam 8.30 malam dengan pelantun lagu Cinta Luar Biasa ini akan mempersembahkan kira-kira 15 lagu sepanjang 2 jam konsert.

“Ini merupakan konsert solo pertama saya di Malaysia dan sudah lama saya idamkan untuk membuat persembahan di sin

“Sesungguhnya ini merupakan impian saya dari dahulu lagi untuk menghiburkan peminat di Malaysia, saya sudah persiapkan ‘team’ yang rapi agar semuanya berjalan dengan lancar.

“Seramai 6 orang pemuzik profesional dari Indonesia bakal mengiringi saya ketika konsert itu nanti yang dijangkakan berlangsung selama 2 jam dengan kurang lebih 15 buah lagu yang dipersembahkan.

“Konsep konsertnya nanti bertemakan cinta, saya mahu kesemua penonton konsert yang hadir merasakan ‘cinta’ melalui muzik, lirik dan nada yang saya bawakan,” katanya ketika ditemui pada siding media bagi mempromosikan konsert perdananya, Andmesh Kamaleng Live In Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Turut hadir, Ketua Pengarah Eksekutif & Pengasas Kharisma Music Ahmad Jeffny.

Pemilik nama sebenar Jeandmesh Antonio Kamaleng, 25, berkata, setakat ini, segala persiapan menuju konsert sedang dijalankan dan ‘team’ Andmesh memastikan setiap pengunjung konsert dapat merasai pengalaman muzik yang maksimal.

“Istimewanya pada konsert itu nanti, susunan muziknya juga akan mengalami perubahan khas untuk peminat di Malaysia, rugi bagi siapa tidak menghadirkan diri. Pastinya ada juga kejutan yang dipersembahkan nanti dan kalau hendak tahu kenalah beli tiket konsert nanti.

“Saya berharap agar pengunjung konsert terkesan dengan lagu-lagu yang saya persembahkan, merasakan cinta dengan karya-karya saya, dan pulang ke rumah dengan memori yang indah.

“Jangan lupa dengan janji kita pada Jun tahun ini, salam sayang dari Andmesh Kamaleng,” akhiri penyanyi tersebut.

Tiket kategori VVIP “Anugerah Terindah” sudah habis dijual, manakala bagi tiket kategori lain, peminat boleh mendapatkannya di andmesh.ubertickets.asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *