Home » Bufet Ramdan Rebung 2 Putrajaya ‘Ceq Lapaq Nasik lah!’ 

Bufet Ramdan Rebung 2 Putrajaya ‘Ceq Lapaq Nasik lah!’ 

bufet ramadan

NASI Lemuni, Nasi Daging, Nasi Ikan, Nasi Ulam dan Nasi Kerabu adalah antara lima jenis hidangan nasi yang popular di Malaysia dan jarang ditemui.

Justeru, kalau ada yang teringin merasai kelima-lima hidangan ini, Rebung Chef Ismail 2 Putrajaya menawarkan pakej bufet Ramadan di samping pelbagai hidangan lain bermula 12 Mac hingga 8 April 2024.

Bertemakan ‘Ceq Lapaq Nasik lah!’, setiap jenis hidangan nasi ini didatangkan dengan set yang merangkumi lauk utama dan lauk sampingan yang dimakan bersama nasi-nasi tersebut. 

Di samping itu, hidangan-hidangan lauk pauk lain juga ada disediakan beserta aneka kuih muih dan manisan sebagai pemanis mulut.

Dengan harga RM99 untuk dewasa dan RM69 untuk kanak-kanak berusia 5 hingga 12 tahun, bufet Ramadan di Rebung 2 juga adalah sempena pelancaran cawangan kedua restoran milik Datuk Chef Ismail Ahmad.

Rebung 2 menyediakan ruang makan yang mampu menampung kapasiti sehingga 300 orang pada satu masa selain terdapat 4 bilik kecil yang boleh memuatkan sehingga 12 orang untuk setiap bilik.

Selain itu, ruang makan beserta pentas juga ada disediakan serta bilik mesyuarat yang bakal dibuat pada masa yang akan datang dan juga studio house untuk program kelas memasak dan rakaman program memasak (kadar sewa dikenakan) juga dalam perancangan.

Ruang Solat (Surau) lelaki dan perempuan yang mampu menampung sehingga 20 orang pada satu masa.

Selain bufet Ramadan, Rebung 2 turut mengadakan bufet Hari Raya yang akan menggabungkan hidangan di Bufet Lunch dan Bufet Dinner beserta tempahan menu sempena hari raya seperti Lemang, Ketupat Palas, Rendang dan lain-lain.

Promosi ini akan berlangsung bermula pada 16 April 2024 (Hari Raya ketujuh) hingga 9 Mei 2024. 

Promosi ini akan dibuat sebanyak 3 sesi, bermula jam 11 pagi – 2 petang (sesi 1), jam 3 petang ~ 6 petang (sesi 2) dan jam 7 petang – 10 malam (sesi 3).

Harga adalah RM79 nett untuk dewasa dan RM59 nett untuk kanak-kanak berumur 5-12 tahun.

𝗨𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘁𝗲𝗺𝗽𝗮𝗵𝗮𝗻 & 𝗽𝗲𝗿𝘁𝗮𝗻𝘆𝗮𝗮𝗻:

☎ 𝟬𝟭𝟭-𝟲𝟳𝟰𝟯 𝟱𝟯𝟱𝟱 | 𝟬𝟭𝟭-𝟲𝟳𝟰𝟱 𝟯𝟱𝟯𝟱 (𝟴.𝟯𝟬 𝗽𝗮𝗴𝗶 – 𝟵.𝟯𝟬 𝗺𝗮𝗹𝗮𝗺, 𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗰𝗮𝗹𝗹)

📧 𝘳𝘦𝘣𝘶𝘯𝘨.𝘱𝘶𝘵𝘳𝘢𝘫𝘢𝘺𝘢@𝘨𝘮𝘢𝘪𝘭.𝘤𝘰𝘮

📍 𝗥𝗲𝗯𝘂𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗲𝗳 𝗜𝘀𝗺𝗮𝗶𝗹 𝟮

Lokasi: Taman Seri Empangan, Presint 5, Lebuh Gemilang, 62200 Putrajaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *