Home » Eizlan Yusof terharu diterima semua peringkat PAS

Eizlan Yusof terharu diterima semua peringkat PAS

KUALA LUMPUR, 11 Julai – Pelakon dan pengarah popular, Datuk Seri Eizlan Yusof akui terharu dengan penerimaan luar biasa kepimpinan tertinggi Pas sehingga peringkat akar umbi sejak menjadi ahli parti itu dua minggu lalu.

“Sejak menyertai Pas bersama-sama Tan Sri Annuar Musa baru-baru ini, saya merasai sendiri penerimaan mereka yang sangat mengalu-alukan penyertaan kami dengan tangan terbuka.

“Sejujurnya, sebelum membuat keputusan menyertai Pas, saya risau apakah parti itu menerima saya kerana dari bidang hiburan,” katanya.

Beliau ditemui pada Sesi Townhall dan Dialog Muafakat Nasional (MN) Negeri Kedah di Alor Setar, baru-baru ini.

Eizlan yang juga Ahli Dewan Tertinggi MN berkata, beliau mengikuti beberapa siri Ceramah Umum Perikatan Nasional (PN) di Negeri Sembilan, Selangor, Melaka, Kelantan dan Kedah, sejak menyertai parti itu.

Kehadiran Eizlan ke setiap siri ceramah sebagai memberi sokongan kepada Annuar, namun tidak menyangka beliau turut disambut mesra sebagai ahli keluarga Pas, bukan sebagai figura seni semata-mata.

“Contohnya di Kelantan, saya disambut mesra Dato’ Panglima Perang, Datuk Mohd Nassuruddin Daud dan Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah pula menyifatkan penyertaan saya dan Tan Sri (Annuar) memberi impak besar.

“Malah ketika di Negeri Sembilan, minggu lalu, Setiausaha Agong PAS, Datuk Seri Takiyuddin Hassan sendiri yang umumkan penyertaan saya ke dalam Pas kepada media,” katanya terharu.

Susulan itu, Eizlan menyifatkan penerimaan beliau ke dalam Pas memberi semangat dan kekuatan untuk perkasakan agama dan bangsa untuk bersama-sama parti itu.

Sebelum ini, keputusan pelakon filem Town Mall itu menyertai Pas mendapat pelbagai reaksi dari pemerhati politik dan media tempatan kerana pernah bertanding bawah tiket Parti Pejuang pada Pilihan Raya Umum ke-15 lalu.

Korban sambutan hari lahir bersama keluarga

Dalam pada itu, Eizlan mengakui terpaksa mengorbankan perancangan menyambut hari lahirnya pada 14 Julai depan kerana perlu bersama Annuar pada sesi ceramah umum.

“Pada awalnya isteri dan anak-anak sudah merancang untuk membuat majlis hari lahir sempena hari lahir saya yang jatuh pada 14 Julai depan. Kebetulan anak ke tiga, Vie Zaalia juga berkongsi tarikh hari lahir sama.

“Malangnya, tarikh itu saya perlu bersama-sama Tan Sri (Annuar) di sesi ceramah umum di Sik, Kedah,” katanya.

Selain Kedah, beliau turut bersama-sama Annuar untuk sesi yang sama di beberapa negeri seperti Terengganu, Negeri Sembilan dan Selangor sepanjang Julai ini.

Beliau akui pada awalnya anak-anak nampak sedikit kecewa terutama Vie Zaalia kerana tidak dapat meraikan hari lahir bersama ayah mereka seperti tahun-tahun sebelum ini.

“Saya terharu sebab mereka sudah pun membuat beberapa perancangan dan begitu teruja berkongsi perancangan itu kepada saya.

“Tapi saya terpaksa terangkan kepada mereka mengenai tugas yang saya perlu lakukan dan syukur mereka sangat memahami.

“Bagi saya, walau pun tarikh itu juga penting tapi ingatan dan momen penting bersama-sama keluarga itu yang lebih bermakna. Insya Allah, kami akan sambut majlis itu selepas saya balik nanti,” kata bapa kepada empat cahaya mata.

Eizlan memiliki tiga anak, Vie Zaara, Zareef Yusof dan Vie Zaalia melalui perkahwinan pertama bersama Vie Shantie dan seorang anak, Zaelynn Rosa, dua tahun, hasil perkahwinan kedua bersama Datin Seri Natasha Rosa Boudville pada 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *