Home » HAVOC tampil kelainan, anjur Program Islamik Havoc Street Food 2023

HAVOC tampil kelainan, anjur Program Islamik Havoc Street Food 2023

havoc

Pakej umrah, kereta dan motosikal menanti pengunjung bertuah Havoc Street Food Festival 2023

SELEPAS beberapa siri kejayaan penganjuran Havoc Food Festival, Havoc Event & Mangement Sdn Bhd (HAVOC) membawakan Program Islamik Havoc Street Food 2023.

Ia bagi membentuk kelainan dan menambah nilai dalam siri Havoc Festival dengan pengisian lebih ilmiah dan Islamik untuk menarik orang ramai khususnya anak muda.

Program itu mendapat tajaan utama Ade Azhar Trading yang akan berlangsung pada 1 hingga 5 Jun di Dataran Serambi Teruntum Kuantan, Pahang mulai jam 10 pagi hingga 12 tengah malam.

Ketua Pegawai Eksekutif Havoc Event & Management Sdn Bhd Faizul Mohd Yusof berkata, visi syarikat itu adalah untuk menjadi karnival pilihan usahawan dan artis dalam sektor makanan dan minuman.

Katanya, penganjuran acara itu juga dapat membantu menaikkan ekonomi serta dapat menyediakan aktiviti kekeluargaan dalam masa yang sama dapat membantu menaikkan sektor pelancongan di Malaysia .

“Alhamdulillah, pada 2 hingga 5 Mac 2023 lalu, Havoc 9.0 telah berlangsung di Dataran Karnival Stadium Shah Alam dan telah memecahkan rekod karnival sebelum ini.

Kami menerima kunjungan dari 150,000 pengunjung yang hadir. Malah pada Havoc 9.0 kita sudah memulakan program Islamik dan mendapat sambutan yang sangat memberangsangkan.

Antara program yang akan dilaksanakan di bawah program tersebut adalah Program Imu ‘Allah Tak Pernah Benci Kita’ yang akan berlangsung pada 2 Jun 2023, pukul 9 malam di Dataran Serambi Teruntum Kuantan.

Acara ini akan dikendalikan oleh Syahdu Syahdan selaku moderator manakala PU Amin dan Da’l Izhar selaku panel.

Untuk malam kedua iaitu 3 Jun 2023, pukul 9 malam di lokasi yang sama akan diadakan Malam Berselawat & Qasidah Perdana dengan penampilan khas Habib Nael Bentaher, Habib Mahdi Alhamid, Syeikh Mahmoud Wasobi dan kumpulam Inteam.

Orang ramai dijemput hadir, masuk adalah percuma dan tempat duduk disediakan namun dinasihati untuk membawa tikar sendiri.

Menariknya, Cabutan Xtravaganza akan diadakan dan pemenang bertuah akan memenangi Hadiah Utama iaitu sebuah, pakej Umrah, kereta Perodua Bezza dan motosikal Yamaha RX-Z selain hadiah-hadiah yang lain.

Havoc 10.0 itu akan bermula di Kuantan, seterusnya Kedah, Terengganu, Melaka, Johor dan kembali ke Shah Alam.

Havoc Food Festival yang ditubuhkan pada 2019 dikenali dengan acara meraikan masyarakat bersama acara hiburan yang pastinya ‘pecah’ dan syarikat milik bumiputera itu turut terlibat dalam pengurusan acara seperti festival makanan, automotif, fesyen dan kecantikan.

Antara hadiah utama menanti dalam Cabutan Ekstravaganza

Pada tahun 2020, mereka memperkenalkan Havoc Food Festival kepada Tourism Malaysia dalam mempromosikan program Cuti-Cuti Malaysia iaitu “Year Visit Malaysia”.

Secara tidak langsung program itu telah mendapat sambutan 100,000 orang pada jelajah Havoc 2.0 di Kuantan, Pahang.

Bermulanya dari awal HAVOC 1.0, pihak pengurusan tertinggi syarikat terus mengorak langkah bergerak maju kehadapan dengan meletakkan jenama HAVOC ini sebagai jenama rasmi muka hadapan bagi memastikan ia terus kekal berdaya saing serta mendapat tempat di hati pengunjung dan penggemar makanan dan minuman di seluruh Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *