Home » KFC dan Pizza Hut tawar Menu Rahmah RM5

KFC dan Pizza Hut tawar Menu Rahmah RM5

kfc

KUALA LUMPUR – Inisiatif Menu Rahmah terus mendapat sambutan daripada pengusaha premis makanan dan syarikat swasta sejak dilancarkan pada 31 Januari 2023.

Terbaru, rangkaian restoran di bawah Syarikat QSR Brands iaitu restoran KFC dan Pizza Hut turut mengambil inisiatif sama dengan melancarkan Menu Rahmah dengan kualiti premium pada harga RM5 sahaja.

Ditawarkan dengan pilihan dua jenis hidangan iaitu Menu Rahmah KFC Meal (Seketul Ayam, Roti Butterscotch berserta Air Mineral) dan Menu Rahmah Pizza Hut Meal (Personal Piza berserta Air Mineral) dengan harga RM 5.00 bagi satu set menu.

Hidangan tersebut boleh dibeli di 1,227 rangkaian restoran KFC dan Pizza Hut seluruh negara kecuali Lapangan Terbang, Genting Highlands dan Legoland (bagi Menu Rahmah KFC Meal) manakala Pizza Hut (PHX) RSA Pagoh dan Genting Highlands (bagi Menu Rahmah Pizza Hut Meal).

Pelancaran Menu Rahmah KFC dan Pizza Hut disempurnakan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) Datuk Seri Salahuddin Ayub dan Ketua Pegawai Eksekutif QSR Brands (M) Sdn Bhd, Nehchal Khanna, semalam.

Terdahulu Salahuddin berkata, sehingga kini sebanyak 1,706 premis makanan yang telah menawarkan Menu Rahmah di seluruh negara.

Beliau turut berterima kasih pemain industri seperti restoran KFC dan Pizza Hut kerana turut serta dalam menawarkan Menu Rahmah kepada rakyat pada harga RM5 sahaja.

“Pada harga RM5, kualiti makanan yang ditawarkan adalah yang premium, justeru syabas saya ucapkan kepada pihak QSR Brands.

“KPDN menyeru lebih ramai lagi pemain industri khususnya industri restoran dan makanan supaya dapat bersama-sama berganding bahu dengan Kerajaan untuk menjayakan aspirasi ini bagi meringankan kos sara hidup rakyat,” katanya.

Sementara itu, Menu Rahmah adalah inisiatif terbaru Kerajaan dalam membantu dan mengurangkan kos sara hidup rakyat terutama golongan yang memerlukan untuk mendapatkan makanan bermasak yang seimbang pada harga RM5 dan ke bawah.

Ia adalah inisiatif yang dipelopori oleh pengusaha makanan atau syarikat swasta secara sukarela.

Inisiatif ini akan membantu rakyat Malaysia MADANI yang terkesan dengan kos sara hidup terutama melibatkan kenaikkan harga makanan siap di masak.

KPDN juga telah mewujudkan satu portal bagi membolehkan orang ramai mendapatkan maklumat lokasi premis menjual Menu Rahmah yang berdekatan dan peniaga juga boleh mendaftar penyertaan mereka dengan melayari https://menurahmah.kpdn.gov.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *