Home » Peratusan tinggi ‘undi awal’ petanda baik PRN Sabtu ini milik PN – Eizlan Yusof

Peratusan tinggi ‘undi awal’ petanda baik PRN Sabtu ini milik PN – Eizlan Yusof

eizlan

Kuala Lumpur, 11 Ogos: Pelakon dan pengarah, Datuk Seri Eizlan Yusof, 52, optimis peratusan tinggi lebih 90 peratus pengundi awal pada Selasa adalah petanda baik Pilihan Raya Negeri (PRN) di enam negeri esok milik Perikatan Nasional (PN).

“Peratusan tinggi undi awal itu menunjukkan rakyat benar-benar mahukan perubahan.

“Setiap kali saya turun berkempen memberi sokongan kepada calon-calon PN yang bertanding di DUN beberapa negeri, ‘aura’ diberikan bakal pengundi sangat positif,” katanya.

Eizlan berkata, gelombang kebangkitan rakyat semakin membara apabila pihak lawan sering menyerang beberapa pimpinan tertinggi di dalam PN terutama dari parti PAS.

Katanya, pihak lawan boleh terus menyerang secara kotor figura seperti Tan Sri Annuar Musa, Datuk Seri Sanusi Md. Nor mahu pun Presiden PAS, Tan Sri Abdul Hadi Awang tetapi mereka lupa rakyat sedang memerhati dan bijak menilai siapa yang benar dan salah.

Eizlan bersama calon PN bagi DUN Gombak Setia (N17), Hilman Idham pada ceramah umum di Gombak Setia, semalam.

“Serangan demi serangan yang dilakukan pihak lawan sebenarnya menguatkan lagi sokongan rakyat kepada PN.

“Sabtu ini menjadi penentu dan saya menyeru semua yang layak mengundi supaya tunaikan kewajipan untuk mengundi,” katanya.

Sepanjang tempoh berkempen, Eizlan dilihat aktif memberi sokongan kepada calon PN antaranya Datuk Seri Rina Harun (Calon PN DUN N.41 Batu Tiga), Hilman Idham (Calon PN DUN N.17 Gombak Setia) dan Hanif Jamaluddin, calon PN bagi DUN N.16, Sungai Tua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *