Home » Restoran stik premium halal pertama milik anak tempatan, Meet Bros Steakhouse dibuka di London 

Restoran stik premium halal pertama milik anak tempatan, Meet Bros Steakhouse dibuka di London 

meet bros

PALACE Butcher Resources Sdn Bhd dan Serai Group Sdn Bhd akan membuka restoran stik premium halal pertama, ‘Meet Bros Steakhouse’ di Paddington, bulan depan.

Meet Bros Steakhouse adalah kerjasama julung kalinya di antara dua syarikat F&B Bumiputera tempatan di bawah rangkaian restoran mereka yang terkenal, Me’nate Steak Hub dan Jibby & Co.

Kejayaan kerjasama di peringkat antarabangsa ini merupakan pencapaian penting buat kedua-dua syarikat ini dalam usaha untuk melakar satu lagi kejayaan membanggakan dalam industri F&B di Malaysia.

Ketua Pegawai Eksekutif Palace Butcher Resources, Syed Ashraf Syed Ali berkata, menerusi usahasama itu, kedua-dua pihak akan menubuhkan syarikat di bawah PBR Gastronomy Sdn Bhd, dengan masing-masing memiliki 50 peratus kepentingan.

“Kami sudah melabur sebanyak RM4 juta untuk membuka restoran ini dan merancang untuk membuka sekurang-kurangnya satu cawangan setiap tahun dan antara negara yang akan ditembusi termasuk Pakistan dan Vietnam,” katanya pada sidang media pengumuman JV PBR Gastronomy Sdn Bhd di sini, hari ini.

Dari kiri, Pengarah Urusan Serai Group, Najib Hamid; Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Usahawan Nasional Bhd (PUNB), Izwan Zainuddin (tengah) dan Ketua Pegawai Eksekutif Palace Butcher Resources, Syed Ashraf Syed Ali (kanan).

Hadir sama, Pengarah Urusan Serai Group, Najib Hamid dan Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Usahawan Nasional Bhd (PUNB), Izwan Zainuddin.

Meet Bros Steakhouse bakal dibuka secara rasmi pada 12 Mei ini yang akan disempurnakan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Hasil kerjasama antarabangsa ini turut dijayakan oleh PUNB melalui sokongan kewangan dan pembangunan.

Kedua-dua syarikat ini sudah menjadi sebahagian Rakan Usahawan PUNB sejak 10 tahun lalu dan PUNB turut berperanan menyokong mereka dalam mengembangkan perniagaan di peringkat tempatan dan akan terus menunjangi pengembangan perniagaan mereka di peringkat antarabangsa.

Meet Bros Steakhouse menawarkan kombinasi unik hidangan stik cita rasa Asia dan Barat.

Objektif utama mereka adalah menyediakan pengalaman makanan yang separa-mewah dengan suasana moden kepada pelanggan sambil menikmati makanan enak bersama keluarga dan rakan-rakan.

Restoran ini terletak di lokasi strategik yang dikelilingi kediaman bandar dan hub makanan selain mempunyai akses mudah kepada pengangkutan awam seperti sambungan  Stesen Kereta Api Paddington dan Stesen Tube London.

Sementara itu, Izwan berkata, sejajar dengan transformasi baharu PUNB, agensi itu komited dalam pembangunan strategik usahawan Bumiputera dalam sektor peruncitan dan perdagangan pengedaran di dalam dan luar negara.

Menurutnya, PUNB telah melaksanakan beberapa inisiatif bagi memperkasakan Rakan Usahawan di peringkat antarabangsa antaranya, misi perdagangan ke London dan Wales, United Kingdom; Lahore, Pakistan; Taipei, Taiwan dan Cape Town serta Johannesburg di Afrika Selatan.

“PUNB akan meneruskan usaha membantu Rakan Usahawan PUNB mengembangkan perniagaan mereka ke peringkat antarabangsa pada masa hadapan berdasarkan peluang dan kesesuaian pasaran,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *