Home » Starvilion Laskar Raya 2023 tawar pembelian baju raya secara ansuran

Starvilion Laskar Raya 2023 tawar pembelian baju raya secara ansuran

starvilion

BERBAKI kurang 2 minggu sebelum Syawal, pastinya ramai yang sedang sibuk membuat persiapan raya, namun segelintir daripada kita mungkin berdepan kekangan dari segi bajet.

Tambahan pula yang mempunyai bilangan ahli keluarga ramai pasti berfikir panjang untuk berbelanja sakan apatah lagi kita berdepan kos sara hidup yang mencanak naik.

Menyedari hakikat itu, hab fesyen Starvilion telah menawarkan pembelian baju raya di butik itu menerusi program ansuran sehingga 4 kali bayar buat pelanggannya.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Starvilion, Ajwad Khan Nasir, menerusi “Bawa balik baju raya hari ini, bayar kemudian!” mengambil pendekatan Buy Now, Pay Later (BNPL) yang telah diperkenalkan di Malaysia.

Platform itu katanya membantu rakyat untuk membeli barang keperluan dan kehendak tanpa sebarang yuran atau faedah bulanan.

“Dengan program ansuran 4 kali bayar yang Starvilion sediakan buat pelanggan melalui GrabPay, ia mampu mengurangkan beban buat mereka yang mempunyai tanggungan yang besar membuat persedian raya buat keluarga tersayang,” katanya.

Dalam pada itu, selepas 6 tahun menelusuri industri fesyen, Starvilion ingin memberi kembali (‘give back’) kepada pelanggan dan komuniti pada Aidilfitri kali ini menerusi tema ‘Starvilion Laskar Raya 2023’ dengan hashtag ‘sama sama kita raya’.

Ia adalah sebuah gerakan berteras kasih sayang, empati dan nikmat berkongsi dengan hanya satu tujuan, iaitu memastikan semua orang dapat sambut hari raya tanpa mengira latar belakang dan taraf hidup.

Gerakan bersifat amal ini turut mendapat sokongan dari rakan pertubuhan amal; iaitu Selangor Youth Community (SAY), Yayasan Qyyum dan KLOTH Cares Malaysia.

Antara intipati gerakan itu termasuk membeli sambil menderma, kotak kitar semula ‘Sama Sama Kita Raya’ di setiap cawangan Starvilion di Shah Alam, Bangi, Kuala Terengganu, Johor Bahru dan Pulau Pinang.

Selain itu, program Infak Starvilion menyediakan 10,000 pasang baju raya baharu dari koleksi mereka untuk diedarkan kepada komuniti melalui duta jenama, rakan niaga dan rakan pertubuhan amal.

Gabung dua bintang ternama, Adi Putra dan Nora Danish

Koleksi tahun ini memberi lebih banyak pilihan buat keluarga untuk tampil sedondon. Koleksi Starvilion Laskar Raya 2023 hadir dengan 3 rekaan Baju Melayu, iaitu potongan slim-fit, relaxed-fit dan teluk belanga dengan lebih 80 pilihan warna.

Manakala koleksi wanita pula didatangkan dengan 16 rekaan utama dan lebih 120 rona warna dan corak. Kedua-dua koleksi lelaki dan wanita turut dilengkapi dengan saiz kanak-kanak.

Rakan strategik Starvilion, Wak Doyok berkata, untuk koleksi Baju Melayu Slim-Fit Wak Doyok,  3 jenis kain yang dipilihnya sendiri mengikut standard fesyen semasa tanpa kompromi kepada keselesaan pemakai.

 “Selain dari fabrik Busan dan Dongdaemun dari Korea yang sememangnya menjadi kegemaran pelanggan jenama Wak Doyok, tahun ini istimewa sekali saya bawakan fabrik baharu yang dibawakan khas dari Turkiye iaitu Bursa.

“Bursa ialah sejenis fabrik yang mengutamakan pengudaraan agar pemakai tidak panas, tekstur yang terasa mewah pada kulit dan kemasan matte finish. Ia khas buat lelaki yang tidak menggemari fabrik berkilat seperti fabrik Baju Melayu yang membanjiri pasaran kini,” katanya.

Wak Doyok kongsi bisnes bersama pempengaruh Tik Tok

Strategi perniagaan Starvilion tahun ini juga berbeza dari tahun sebelumnya apabila tahun ini Wak Doyok membuka peluang kepada pempengaruh popular dari platform media sosial Tik Tok yang mempunyai latar belakang perniagaan yang hebat iaitu Mohamad Zafir bin Mohd Mahazir atau dikenali sebagai Zafirkaripap, Mohammad Khaliltizam bin Yusri (Abg Tesla) dan Muhammad Khairul Shukri bin Wahiddin (Uci Luna).

Mereka diberi kepercayaan untuk buka outlet di kawasan masing-masing seperti di Johor dan Pulau Pinang.

Kepada yang ingin dapatkan koleksi hangat dari Starvilion boleh dapatkan di outlet serata Malaysia dan secara online di website, www.thestarvilion.com dan platform media sosial, Tik Tok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *