Home » Tampil selesa dan bergaya dengan Joe Kurta by Eizlan Yusof

Tampil selesa dan bergaya dengan Joe Kurta by Eizlan Yusof

KUALA LUMPUR – Pelakon dan usahawan, Datuk Seri Eizlan Yusof mengorak langkah dalam industri fesyen dengan menghasilkan kurta di bawah label Joe Kurta by Eizlan Yusof.

Penghasilan kurta tersebut di bawah kolaborasi bersama Annissa My Batik yang dikenali dengan rekaan pelbagai busana batik untuk lelaki dan wanita.

Eizlan juga merupakan duta jenama Annissa My Batik bagi mempromosi kemeja batik Terengganu sebelum memulakan labelnya sendiri dengan memilih kurta sebagai ‘buah tangan’ pertamanya.

Katanya, fesyen kurta kian mendapat sambutan dari tahun ke tahun dan tak lapuk ditelan zaman. Selain potongan baju unik dengan perincian menarik, kurta sentiasa menjadi pilihan lelaki yang mahu tampil bergaya ringkas.

“Koleksi Joe Kurta menggunakan fabrik jenis kapas kerana sejuk dan lembut, bersesuaian dengan iklim Malaysia. Selain itu, kita hasilkan lengan tiga suku supaya memudahkan pemakai mengambil wuduk dan potongan yang longgar juga memberi keselesaan ketika solat. 

“Pilihan fabrik dibuat untuk kepuasan pelanggan. Selain itu, saya juga mementingkan rekaan, potongan busana dan kualiti jahitan. Jadi, bagi lelaki yang mahukan busana berkualiti dan tampak mewah, inilah koleksi tepat untuk mereka,” katanya.

Ditanya mengenai idea pengeluaran kurta ini, Eizlan berkata, ia bermula apabila ramai peminat yang bertanyakan mengenai batik keluaran Annissa My Batik yang dipakai ketika ‘live’ di media sosial.

Dari situ katanya, dia membentangkan idea untuk berkolaborasi dengan Annissa My Batik menghasilkan koleksi khusus untuk lelaki dan menerima sambutan yang amat baik pengasas jenama itu, Nur Anissa Hawa Zaidi.

“Kurta menjadi pilihan kerana saya sendiri gemar memakai kurta. Apabila mendapat peluang untuk bekerjasama, saya amat teruja dan kami mengambil masa kira-kira setahun untuk R&D.

“Sebagai permulaan, kita hanya mengeluarkan kira-kira 1,200 pasang sahaja untuk memastikan kualiti setiap helaian sentiasa terjaga dan memberi kepuasan maksimum kepada pembeli,” katanya. 

Eizlan yang ditemui pada majlis pelancaran Joe Kurta by Eizlan Yusof di KL East Mall, Kuala Lumpur, baru-baru ini turut berkongsi terdapat enam pilihan warna menarik koleksi tersebut iaitu putih, hitam, kelabu, hijau, merah dan khaki.

Katanya, harga pengenalan bagi kurta tersebut bermula dari RM79 dan mereka yang berminat boleh mendapatkan Joe Kurta by Eizlan Yusof di booth Annissa My Batik yang berada di tingkat bawah KL East Mall, Kuala Lumpur dan di Four Seasons Hotel, Kuala Lumpur.

“Selain itu, peminat juga boleh mendapatkannya di beg kuning di akaun Tiktok,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *