Home » BRAND’S edar 50,000 sari pati ayam kepada pengguna PLUS dan R&R terpilih

BRAND’S edar 50,000 sari pati ayam kepada pengguna PLUS dan R&R terpilih

brand's

BRAND’s Essence of Chicken (BRAND’S) telah bekerjasama dengan PLUS Malaysia Berhad (PLUS) untuk kali kedua bagi melancarkan kempen keselamatan jalan rayanya – ‘Kekal Cergas dan Selamat’ untuk Ramadan dan Hari Raya 2024. 

Melalui kerjasama ini, BRAND’s dan PLUS akan terus memperjuangkan keselamatan jalan raya dan menggesa pengembara untuk rehat dengan kerap, meningkatkan tahap kewaspadaan mereka, dan kekal bertenaga untuk memastikan perjalanan pulang yang lebih selamat di tengah kesibukan perayaan.

Tempoh perayaan Aidilfitri pada tahun 2023 telah menyaksikan peningkatan jumlah kenderaan di lebuh raya PLUS, dengan jumlah semasa kemuncak Aidilfitri mencecah lebih dua juta kenderaan.

Menurut Polis Diraja Malaysia (PDRM), pada 2023, kemalangan jalan raya meningkat sebanyak 9.6% berbanding tahun sebelumnya. 

Memandu dengan laju, pemandu yang letih dan gangguan adalah punca-punca utama kemalangan yang direkodkan. Statistik yang membimbangkan inilah yang mendorong BRAND’S untuk sekali lagi bekerjasama dengan PLUS, untuk mengingatkan pengguna jalan raya tentang pentingnya mengekalkan kewaspadaan dan tenaga untuk pemanduan yang selamat.

Berehat untuk meningkatkan kewaspadaan dan mengecas semula tenaga 

BRAND’S akan mengagihkan lebih 50,000 botol BRAND’S® Essence of Chicken kepada pengguna lebuh raya PLUS di hentian R&R terpilih antara 4 dan 17 April 2024  sebagai sebahagian daripada kempen ini. Terdapat juga aktiviti-aktiviti interaktif di hentian-hentian ini bagi membantu pengguna jalan raya bersenam minda mereka dan kembali bertenaga semasa rehat.

Ketua Pemasaran Health Enrichment, Suntory Beverage and Food Malaysia Eunice Kow berkata, pihaknya sangat teruja untuk bergabung tenaga dengan PLUS sekali lagi untuk kempen yang bermakna ini selepas berjaya mencapai lebih 50,000 pengembara pada 2023. 

“Matlamat kami masih sama iaitu untuk menyemai rasa tanggungjawab dan kesedaran di kalangan pemandu terhadap keselamatan mereka dan keselamatan penumpang melalui kempen ‘Kekal Cergas dan Selamat’ ini. 

“Kami percaya setiap perjalanan bukan sekadar perjalanan pulang tetapi pulang dengan selamat kepada orang yang tersayang,” katanya dalam kenyataan.

BRAND’S® Essence of Chicken ialah suplemen kesihatan semula jadi yang terbukti secara saintifik untuk meningkatkan tumpuan mental, mengurangkan keletihan mental dan memberi tenaga semula kepada pengguna jalan raya, menjadikannya teman yang ideal untuk pemandu jarak jauh untuk berbuka puasa atau bersahur sebelum meneruskan perjalanan mereka.

BRAND’S® Essence of Chicken diperbuat daripada ekstrak semula jadi ayam premium berkualiti tinggi yang diproses secara bersih di bawah suhu tinggi dan ditekan dengan berhati-hati untuk mengekalkan nutrien semula jadi yang kaya dengan rasa yang lebih baik yang menarik minat rakyat Malaysia dari semua lapisan masyarakat. 

Ia juga disahkan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Dengan rasa yang lebih licin dan faedah kesihatan yang tinggi, pengguna jalan raya boleh menikmati faedah pemakanannya untuk kekal berjaga-jaga dan bertenaga.

Aktiviti-aktiviti di dalam kempen ‘Kekal Cergas dan Selamat’ BRAND’s dan PLUS akan berlangsung di lokasi-lokasi berikut:

1.   4 sehingga 7 April di R&R Tapah Arah Utara

2.   8 dan 9 April di R&R Seremban Arah Utara

3.   14 dan 15 April di R&R Ayer Keroh Arah Selatan

4.   16 dan 17 April di R&R Sungai Buloh Arah Utara 

Semasa sambutan perayaan Aidilfitri, PLUS dan BRAND’S menggalakkan pengembara untuk menyemak halaman Facebook PLUS Malaysia (www.facebook.com/PLUSMalaysiaBerhad/) dan halaman Facebook BRAND’S Essence of Chicken (www.facebook.com/BrandsMalaysia) untuk maklumat terkini mengenai Nasihat Masa Perjalanan (TTA)  dan situasi lalu lintas terkini.

Kerjasama ini adalah sebahagian daripada usaha berterusan BRAND’s untuk memberi kesan positif kepada komuniti dan menyediakan petua dan sumber yang berguna kepada pengguna jalan raya untuk kekal berwaspada, selamat dan selamat semasa dalam perjalanan. 

Dengan inisiatif ini, BRAND berharap untuk membuat perubahan yang bermakna dalam kehidupan orang ramai dengan mencipta pengalaman perjalanan yang lebih selamat sebagai keluarga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *