Home » Buttonscarves buka butik kelima di Malaysia, jalin kerjasama dengan Mira Filzah hasilkan The Gardenia Series

Buttonscarves buka butik kelima di Malaysia, jalin kerjasama dengan Mira Filzah hasilkan The Gardenia Series

buttonscarves

JENAMA fesyen terkemuka dari Indonesia, Buttonscarves terus komited membuktikan visi dan misinya dalam kempen #ButtonscarvesGoesGlobal menerusi pembukaan butik kelimanya di tengah-tengah kota metropolitan Kuala Lumpur.

Terletak di Pavilion Kuala Lumpur, sebuah pusat membeli-belah yang popular di Bukit Bintang, Buttonscarves meraikan pembukaan butik antarabangsa itu dengan melahirkan koleksi kerjasama selebriti Malaysia dan duta pelbagai jenama, Mira Filzah.

Koleksi diberi nama The Gardenia Series ini adalah satu pencapaian luar biasa yang mana pertama kali menggandingkan selebiriti Malaysia dalam koleksi hijabnya.

Mira Filzah (kanan) bersama Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Kreatif Buttonscarves Linda Anggrea.

Malah jenama gaya hidup dari Indonesia itu adalah yang pertama berjaya menempatkan diri di pusat membeli belah ikonik di tengah bandar Kuala Lumpur.

Pencapaian Buttonscarves lebih manis apabila bukan saja menjadi kegilaan wanita di negara jiran bahkan mula meniti di bibir peminat hijab di Malaysia dengan kualiti serta rekaan menarik bagi setiap koleksi yang diperkenalkan.

Bukan sahaja menyerlahkan dirinya sebagai usahawan yang telah menjadi kolaborator kreatif, tetapi kerjasama antara Buttonscarves dan Mira Filzah mewakili permulaan persahabatan yang berpanjangan.

Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Kreatif Buttonscarves Linda Anggrea berkata, pembukaan outlet kelima Buttonscarves menandakan pencapaian jenama yang tidak berkesudahan.

“Selepas mencipta fenomena dalam industri fesyen Indonesia, kami berbangga untuk meluaskan sfera pengaruh kami kepada BSLadies Malaysia dengan butik baharu ini di Pavilion Kuala Lumpur,” katanya pada Majlis Perasmian Butik Kelima Buttonscarves baru-baru ini.

Linda berkata, kerjasama antara Buttonscarves dan Mira meraikan pembukaan butik baharu di Malaysia ini turut menyatakan bagaimana ‘semangat kerjasama’ telah menjadi salah satu ciri unik yang menjadikan Buttonscarves istimewa pelanggan jenama itu.

Dalam pada itu Mira Filzah melahirkan rasa syukur kerana jenama hijabnya yang menggunakan label  namanya sendiri diberi peluang untuk bekerjasama dengan Buttonscarves malah lebih manis apabila diberi kepercayaan bagi mewujudkan kerjasama antarabangsa pertama untuk jenamanya itu.

Pengarah Negara Buttonscarves MalaysiaSharifah Itasha Jamalullail (dua dari kiri) bersama Linda (tiga dari kiri), dan selebriti dua negara iaitu Mira Filzah, Elfira Roy, Dian Pelangi (kiri) dan Indah Nada Puspita (kanan)

“Apabila saya mula-mula mencipta jenama ini, memang menjadi impian saya untuk bekerja dengan Linda dan Alhamdulillah, ianya menjadi kenyataan dalam tempoh beberapa bulan selepas jenama MIRA FILZAH dilahirkan.

“Ia adalah satu pengalaman yang menyeronokkan selepas melawat pejabat Buttonscarves di Jakarta untuk mereka bentuk, menghasilkan dan membawa konsep The Gardenia Series menjadi nyata.

“InsyaAllah, semoga kerjasama ini menjadi permulaan yang panjang dan persahabatan yang indah dengan kedua-dua Linda dan Buttonscarves,” katanya.

Koleksi Gardenia Series diinspirasikan daripada bunga yang mekar dari taman bunga, memperingati kedatangan musim bunga yang selalunya sinonim dengan motif bunga.

Terdapat 12 variasi warna dalam koleksi ini, tersedia secara eksklusif untuk Butik Buttonscarves di Malaysia dan dalam talian melalui www.buttonscarves.com.my serta www.mirafilzah.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *