Home » Konsert solo Joe Flizzow ‘This is Johan Live In Concert’ 15 Julai ini

Konsert solo Joe Flizzow ‘This is Johan Live In Concert’ 15 Julai ini

joe flizzow

TIADA khabar yang lebih havoc apabila The President of Hip Hop Malaysia, Joe Flizzow mengumumkan konsert solonya yang pertama, This is Johan Live In Concert.

Bukan sekadar lagu miliknya seperti Apa Khabar feat SonaOne jadi siulan di corong radio, namun ia turut dinobatkan dalam anugerah berprestij seperti Anugerah Juara Lagu ke-29 yang lalu.

Malah sehingga kini Joe Flizzow masih tetap menjadi rujukan dan legenda bagi banyak anak seni generasi baharu terutama yang memilih Hip Hop dan Rap sebagai paksi muzik mereka.

Pelbagai pencapaian dan pengiktirafan dari dalam dan luar negara juga bukan asing dengan kerja keras dan kualiti karya Joe, maka pada tahun ini setelah penat lelah ‘bekerja’ maka terhasillah konsert This is Johan Live In Concert pada 15 Julai di JioSpace Petaling Jaya bermula 8.30 malam.

Konsert solo ini dibawakan oleh JioBuddy dengan kerjasama Altus ProHouse bersama Rakan Produksi, Level Up, rakan logistik, Tuudi.

Tidak ketinggalan Universal Music Malaysia, DefJam Recordings SEA menjadi rakan sokongan Joe Flizzow “This is Johan Live In Concert” dan disemarakkan dengan sokongan media rasmi daripada radio Era FM dan juga rakan digital – Astro Gempak.

Joe Flizzow berkata, beliau tidak mahu konsert itu nanti hanya dikenang sebagai sebuah persembahan atau konsert.

“Tapi di sinilah penikmat dan pencinta muzik menghargai setiap susah payah sehingga ia ‘menang’ dalam ‘battle’.

“Hadir ke konsert ini rasakan semangat kami yang tak pernah surut. Saya tunggu anda di sini, ada banyak kejutan dan kepuasan yang akan dipersembahkan kerana inilah konsert solo dan pertama saya sepanjang lebih 10 tahun,” katanya.

Sementara itu Sean Ng dari JioBuddy berkata, dengan semaraknya kembali industri muzik termasuk rakan pemuzik boleh kembali melakukan persembahan terbuka atau konsert selepas pandemik, pihaknya merasakan ini adalah waktu yang tepat untuk melaksanakan Joe Flizzow This is Johan Live In Concert.

“Kami percaya Joe Flizzow This is Johan Live In Concert akan menjadi konsert solo dan pertama yang terhebat pernah dilaksanakan selepas 15 tahun beliau berjuang berseorangan dan tidak pernah patah semangat meski berdepan roller coaster karier yang cukup hebat,” ujarnya.

Konsert ini akan menyaksikan Joe Flizzow bekerjasama dengan rakan-rakan seperjuangan dalam industri dan memberikan sebuah persembahan mantap yang belum pernah disaksikan dalam persembahan sebelum ini.

Repertoire lagu-lagu yang bakal dipersembahkan juga tidak akan sempat membuat andrenalin anda yang hadir berhenti.

Bayangkan saat hit seperti Sampai Jadi, CIAO, Satu Malam Di Temasek, Sang Saka Biru dan Kongsi dilantunkan oleh Joe, sudah tentu konsert ini kelak akan meninggalkan momen tersendiri buat semua peminat yang sekian lama menanti presiden mereka ini mempunyai konsert solo sendiri.

Sepanjang bergerak solo, Joe telah lahir dengan dua buah album penuh iaitu The President pada tahun 2008 dan Havoc pada 2013.

Tiket mula dijual pada 12 Mei 2023 dan boleh dibeli menerusi www.jiotix.asia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *