Home » Guardian Fun Run edisi kedua kembali, tawar hadiah cabutan bertuah RM10,000

Guardian Fun Run edisi kedua kembali, tawar hadiah cabutan bertuah RM10,000

GUARDIAN Malaysia meneruskan penganjuran acara larian terbesarnya, Guardian Fun Run untuk edisi kedua yang bakal berlangsung 23 September ini di MAEPS Serdang.

Acara larian yang berorientasikan keluarga itu juga dijangka lebih besar dengan menerima penyertaan yang lebih meriah dan menggalakkan berbanding Guardian Fun Run tahun lalu.

Ketua Pemasaran, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd Angela Teo, berkata, acara berkenaan tahun lalu membuka mata pihaknya apabila MAEPS bertukar menjadi lautan jingga Guardian dengan peserta dari pelbagai lapisan masyarakat.

“Kami belajar bagaimana bersenam, dan berlari terutamanya sangat popular, bukan hanya di kalangan pelari tegar tetapi juga di kalangan golongan berkeluarga yang ingin kekal sihat dan populariti aktiviti ini merentasi semua generasi. 

guardian

“Guardian Fun Run tahun lalu istimewa kerana ia memberi semangat kepada keluarga untuk turut serta dan berlari, termasuk ramai kanak-kanak, ibu, bapa malah datuk dan nenek.

“Menyaksikan mereka berlari bersama-sama untuk kekal sihat, menjadikan kami lebih berbangga dan teruja untuk menganjurkan acara ini dan inilah sebabnya kami mengadakannya lagi tahun ini,” katanya pada majlis pelancaran Guardian Fun Run di MyTown Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Teo berkata, kempen Live Smart & Healthy Guardian pada bulan Mei dan Guardian Fun Run menunjukkan komitmen syarikat dalam membantu pelanggan untuk hidup bijak dan sihat.

Bagi kempen berkenaan katanya, Guardian telah memperkenalkan pelbagai produk kesihatan baharu berdasarkan keperluan pelanggan, trend terkini di samping produk kesihatan terbaik dari seluruh dunia yang ada di pasaran.

Guardian Fun Run terbuka kepada pelari dari segenap peringkat kecergasan, sama ada peserta seorang pelari tegar, atau baru berjinak-jinak dengan aktiviti ini, ini adalah peluang yang baik untuk bersenam dalam persekitaran yang menyeronokkan dan bersemangat. 

Seperti namanya, Guardian Fun Run akan dimeriahkan dengan acara menyeronokkan untuk seisi keluarga, termasuk kanak-kanak kerana ia menjanjikan laluan yang indah, suasana seperti karnival, permainan, persembahan hiburan, pensampelan produk kesihatan dan kecantikan di samping pelbagai trak makanan.

“Selain itu, terdapat Hadiah Cabutan Bertuah bernilai RM10,000 untuk dimenangi oleh peserta, berupa baucar membeli-belah bernilai RM2,500 untuk setahun sebagai Hadiah Utama dan hadiah untuk Peraduan Kostum Terbaik.

“Hadiri acara ini dengan pakaian paling kreatif anda berserta baju-T Fun Run bagi merebut peluang untuk memenangi baucar Guardian dan hamper.

“Untuk membantu pelari membuat persediaan untuk Fun Run kali ini, kami juga akan mengadakan bengkel Masterclass Fitness yang dikendalikan oleh Jurulatih Antarabangsa, Gillian Benjamin pada bulan Ogos, yang mana butirannya akan diumumkan kemudian.

Ketua Pemasaran, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd Angela Teo.

“Dan untuk menghangatkan lagi acara, peserta akan dijemput untuk menyertai Rutin Senaman DanceON istimewa kami, sebagai acara memanaskan badan sebelum memulakan larian pada hari itu nanti.

“Senam tari ini merupakan sejenis senaman menggunakan teknik tarian untuk meningkatkan kecergasan, menjadikan senaman lebih menyeronokkan untuk semua,” jelas Teo.

Guardian Fun Run akan diadakan pada 23 September 2023 di MAEPS Serdang. Terdapat empat kategori Larian tahun ini:

Kategori 1                      3KM Family Run – Kanak-Kanak (5 – 12 Tahun sahaja)

Kategori 2                      3KM Family Run – Terbuka (13 Tahun & ke atas)

Kategori 3                      5KM Fun Run – Terbuka (13 Tahun & ke atas)

Kategori 4                      5KM Larian Maya

Larian Maya 5km akan membolehkan peserta yang berada di luar Lembah Klang untuk turut serta.

Pendaftaran kini dibuka dan diskaun awal diberikan kepada mereka yang mendaftar awal sebelum 11 Jun 2023 manakala pendaftaran ditutup pada 31 Julai 2023.

Sebagai alternatif, anda juga boleh mendaftar dengan mengimbas kod QR Guardian Fun Run di semua platform media sosial Guardian, lama web, dan stor dalam talian, atau muat turun aplikasi digital ‘HEYJOM’ pada Apple App atau Google Play untuk mendaftar.

Untuk butiran lanjut tentang Fun Run boleh didapati di https://www.heyjom.com/events/359.

Tambah Teo, sebagai menepati misi Guardian untuk membantu pelanggan untuk hidup sihat dan indah, setiap hari, yuran pendaftaran ditetapkan amat berpatutan untuk peserta, pada harga maksimum RM60 untuk pelari dewasa, yang akan turut menerima beg hadiah berisi produk bernilai RM150 pada hari larian.

Justeru katanya, pihaknya berharap ramai rakyat Malaysia dan keluarga mereka yang prihatin dengan kesihatan akan mengambil bahagian dalam Guardian Fun Run dan cipta pengalaman menggembirakan dan penuh bermakna di acara tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *