Home » Huggies rai Hari Ibu dengan acara fun run, lancar lampin terbaharu

Huggies rai Hari Ibu dengan acara fun run, lancar lampin terbaharu

huggies

SAMBUTAN Hari Ibu disambut dengan pelbagai cara, termasuk penganjuran Alam Damai Fun Run anjuran bersama Huggies Malaysia, bertujuan memberi peluang untuk keluarga meraikan Hari Ibu 2024 bersama-sama sambil kekal aktif. 

Serentak dengan program ini juga merupakan pelancaran Huggies Dry Pants yang dipertingkatkan dengan teknologi baharu malah jenama lampin bayi terkemuka itu turut komited untuk membantu komuniti tempatan dengan sumbangan kepada 100 isi rumah B40.

Pengurus Pemasaran Huggies Malaysia Mona Shamili berkata, di Huggies pihaknya memahami kepentingan melibatkan diri dalam aktiviti fizikal bersama-sama untuk mengukuhkan lagi ikatan antara ibu bapa dan anak selain memupuk komunikasi, kepercayaan serta mencipta kenangan yang berkekalan. 

“Selain daripada menyatukan keluarga bersama-sama pada Hari Ibu ini, kami mendapati bahawa idea Fun Run ini dan Huggies Dry Pants berkongsi persamaan yang rapat iaitu mempromosikan gaya hidup yang aktif dan sihat,” katanya.

Pengurus Pemasaran Huggies Malaysia Mona Shamili.

Jelasnya, melalui peningkatan baharu produk ini, Huggies Dry Pants kini menawarkan kelembutan yang dipertingkatkan terutama sekali pada bahagian celah kaki sambil menghalang sebarang kebocoran air kencing.

“Kami sangat sensitif kepada elemen keselesaan untuk anak kesayangan dalam perkembangan mereka dan oleh demikian, memperkenalkan ciri kelembutan baharu ini kepada lampin kami . 

“Bayi yang pantas dan aktif kini boleh bergerak dengan lebih bebas dalam Huggies Dry Pants tanpa kerengsaan pada kulit mereka,” tambahnya.

Mona berkata bahawa komitmen jenama itu adalah untuk membantu warga Malaysia mengharungi perjalanan keibubapaan. 

“Kami sentiasa meletakkan diri kami sebagai rakan karib yang menyokong bayi dan ibu bapa. Slogan kami iaitu “We Got You, Baby” atau “Jangan risau sayang, kami kan ada” juga mencerminkan dedikasi kami untuk mencipta produk yang berkesan dan selesa untuk anak-anak kami,” katanya.

Huggies Dry Pants ialah Lampin Serapan Terpantas di Malaysia melalui teknologi yang dipatenkan – Fast Absorb X-Channel. Ciri unik ini membantu menyebarkan air kencing dengan cepat dan seragam melalui saluran berbentuk X sekaligus mengekalkan kulit bayi kering dan selesa sehingga 10 jam.

Bertempat di Taman Rekreasi Alam Damai, Kuala Lumpur, Fun Run ini dimeriahkan lagi dengan kehadiran, Setiausaha Politik kepada Perdana Menteri, Datuk Azman Abidin

Huggies Malaysia sebagai pejuang kepada komuniti tempatan menderma lampin bayinya kepada 100 keluarga dari isi rumah B40 di Lembah Klang menerusi Persatuan Kebajikan Sayangi Rakyat Kuala Lumpur. 

“Kami percaya bahawa semua ibu berhak mendapat sokongan yang mereka perlukan untuk memupuk anak-anak mereka. Memandangkan lampin  adalah keperluan asas untuk bayi, kami berharap dapat meringankan sedikit sebanyak beban para keluarga yang memerlukan dan membantu mereka meraikan kegembiraan seorang ibu,” kata Mona.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Huggies dan produk terbaharunya yang dipertingkatkan, layari:

Laman web rasmi Huggies (https://www.huggies.com.my/)

Huggies Malaysia Instagram (https://www.instagram.com/huggiesmy/)

Huggies Malaysia Facebook (https://www.facebook.com/HuggiesMalaysia/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *