Home » Make-A-Wish Malaysia penuhi hajat ke-1000, orang ramai dipelawa ke sambutan 1000th Wish Grant: ‘Pearl of Hope: A Royal Celebration

Make-A-Wish Malaysia penuhi hajat ke-1000, orang ramai dipelawa ke sambutan 1000th Wish Grant: ‘Pearl of Hope: A Royal Celebration

Kuala Lumpur – Make-A-Wish Malaysia, sebuah badan bukan berkeuntungan yang berdedikasi untuk memenuhi hajat kanak-kanak berumur 3 hingga 18 tahun dengan penyakit kritikal.

Untuk hajat ke-1,000, NGO itu telah bekerjasama dengan Sunway Malls & Theme Parks untuk merealisasikan impian Ayra Medina Fizrullah, 9, yang kini berjuang melawan kanser Neuroblastoma tahap empat untuk menjadi puteri duyung.

Make-A-Wish Malaysia turut mempelawa semua rakyat Malaysia untuk menyertai pencapaian penting dalam pemberian hajat ini, Pearl of Hope: A Royal Celebration di Sunway Lagoon.

Ketua Pegawai Eksekutif Make-A-Wish Malaysia  Irene Tan berkata, misi NGO itu sentiasa membawa harapan, kekuatan, dan galakan baharu kepada setiap anak dan keluarga yang disantuni.

“Hajat yang diimpikan tidak akan tercapai tanpa sokongan penderma, rakan kongsi dan komuniti kami. Kami amat berterima kasih atas sokongan Sunway Malls & Theme Parks dalam memenuhi hajat terbaru ini, dan kami berharap rakyat Malaysia akan merasai sendiri kegembiraan, harapan, dan kekuatan sama yang penerima dan keluarga mereka rasai melalui sambutan ini,” katanya.


Mengenai perkongsian dengan Make-A-Wish Malaysia, Ketua Pegawai Eksekutif Sunway Malls & Theme Parks, HC Chan berkongsi, komitmen pihaknya untuk mencipta pengalaman yang tidak dapat dilupakan amat selari dengan misi Make-A-Wish Malaysia untuk membawa harapan, kekuatan, dan dorongan yang diperbaharui kepada anak-anak dan keluarga.

“Kami berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada sambutan ini dan berharap untuk menyediakan kedua-dua Wish Child Ayra dan semua hadirin dengan detik-detik yang tidak dapat dilupakan.

“Melalui sambutan ini, kami berhasrat untuk mempamerkan dedikasi dan nilai kami, memastikan setiap rakyat Malaysia merasai kenangan terindah, sama ada di Sunway Lagoon atau dalam pusat beli-belah kami,” katanya.

Pearl of Hope: A Royal Celebration akan berlangsung pada Ahad, 19 Mei 2024 dari 9.30 pagi hingga 12 tengah hari, dan orang ramai akan dapat merasai satu siri aktiviti bertemakan bawah air serta menyaksikan Pertabalan Duyung Istimewa untuk Wish Child Ayra.

Mereka yang berminat untuk menyertai sambutan ini, boleh memuat turun aplikasi Make-A-Wish MY:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *