Home » MINAZ lancar koleksi Aidilfitri, Lebaran Kita Sempurna di Glam Lebaran Nona

MINAZ lancar koleksi Aidilfitri, Lebaran Kita Sempurna di Glam Lebaran Nona

minaz

Bersempena dengan ketibaan Syawal tidak lama lagi, jenama fesyen, MINAZ mengimbau kenangan raya yang sangat menyeronokkan dengan koleksi busana Aidilfitri yang menyentuh jiwa.

Bertemakan Arabic dan Malay Classic ̧ kehadiran tetamu terdiri peminat fesyen dan pempengaruh terkemuka memberi makna tersendiri kepada acara pertunjukan fesyen, Glam Lebaran Nona yang dibawakan oleh MINAZ dan diserikan oleh Sabihah Gold. 

Selama 14 tahun di pasaran, MINAZ mengukuhkan kedudukannya dalam industri melalui pelbagai himpunan yang elegan termasuk koleksi raya yang menjadi pilihan wanita dan seisi keluarga.

Dengan gabungan kekuatan tiga entiti yang berpengaruh ini, diharapkan industri fesyen tempatan dapat terus berkembang dan mencipta impak yang signifikan dalam arena fesyen di Malaysia. 

Tahun ini, dalam menyambut suasana Aidilfitri yang penuh kegembiraan dan sempurna, MINAZ mempersembahkan koleksi Aidilfitrinya, Lebaran Kita Sempurna yang memukau dengan gaya yang elegan, lebih sopan dengan pilihan potongan yang longgar membuatkan si pemakai kelihatan lebih anggun anggun. 

Seni floral batik dan blossom juga disuntik dalam edisi “printed” bagi menghidupkan nostalgia, kemodenan tradisional, gabungan lama dan baru dengan tradisi yang relevan dan nilai-nilai yang hebat.

Koleksi aidilfitri tahun ini menampilkan rekaan yang direka khas untuk menonjolkan kecantikan dan keanggunan setiap pemakai.

MINAZ, yang terkenal dengan rekaan yang bersahaja tetapi mewah, sekali lagi memberikan sentuhan ajaibnya dalam memperkenalkan line up produk baharu iaitu “Abaya Series” dengan perincian mewah inspirasi timur tengah. 

Istimewanya tahun ini, pecahan koleksi raya terbahagi kepada dua iaitu Arab dan klasik. Setiap helai pakaian di dalam koleksi ini direka dengan teliti, menggabungkan unsur-unsur tradisional dan moden untuk mencipta gaya yang unik tetapi tetap bersahaja dan sesuai dipakai bukan sahaja di hari raya.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif MINAZ, Hafiza Abdul Hamid atau lebih dikenali sebagai Pija MINAZ berkata, Lebaran Kita mempersembahkan gabungan unik antara seni floral batik dan blossom dalam edisi ‘printed’, yang menggabungkan elemen tradisional dengan sentuhan moden yang segar. 

“Kami berharap koleksi ini tidak hanya memikat hati pelanggan tetap MINAZ, tetapi juga dapat menarik minat pelanggan baru yang mencari pakaian raya yang eksklusif dan istimewa.

“MINAZ memberikan penekanan kepada potongan yang longgar dan corak yang melambangkan keanggunan serta kemewahan, sesuai dengan identiti jenama MINAZ yang dikenali dengan rekaan yang elegan. 

“Dengan penggunaan material berkualiti tinggi dan rekaan yang teliti, kami sangat berbesar hati memperkenalkan koleksi terbaru kami, “Abaya Series”, yang dihasilkan dengan perician mewah, penuh dedikasi dan cinta kepada fesyen inspirasi dari timur tengah. 

“Kami yakin koleksi ini akan menjadi pilihan utama para pencinta fesyen yang menghargai nilai tradisi dan keindahan rekaan moden.

“Kami percaya, tahun ini Lebaran Kita Sempurna lebih sempurna dengan memakai koleksi memukau daripada MINAZ,” katanya.

Peragaan Koleksi Lebaran Kita Sempurna oleh model-model diserikan lagi dengan kilauan emas eksklusif daripada Sabihah Gold yang menambah kegemilangan barisan model.

Selain peragaan fesyen runway, MINAZ juga turut menampilkan selebriti Nora Danish sebagai muse memperagakan koleksi Lebaran Kita Sempurna. 

Koleksi yang sudah tersedia untuk pembelian mulai 1 Mac 2024 di butik dan laman web rasmi www.minaz.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *