Home » PappaRich perkenal Set Istimewa Ramadan

PappaRich perkenal Set Istimewa Ramadan

papparich

RANGKAIAN kopitiam kegemaran Malaysia, PappaRich menyambut bulan Ramadan dengan pelancaran menu set Khas Ramadannya yang direka dengan teliti.

Meraikan rasa kebersamaan dan kemeriahan intrinsik musim perayaan, Set Istimewa Ramadan meraikan warisan masakan Malaysia yang pelbagai, menggabungkan ramuan dan cita rasa masakan tradisional yang digemari. 

Melaluinya, PappaRich menjemput pelanggan untuk memulakan perjalanan kulinari yang meraikan komuniti, rasa dan tradisi.

Set menu Istimewa Ramadan mempamerkan pelbagai hidangan yang menggoda, masing-masing disediakan dengan penuh kasih sayang untuk memikat hati dan membangkitkan kenangan indah tentang hidangan yang dikongsi bersama. 

Pelanggan boleh memilih daripada satu daripada tiga pilihan set nasi yang menggiurkan — Ayam Kari, Rendang Daging, atau Makanan Laut Asam — dihidangkan dengan hidangan iringan, termasuk acar, cincin bawang goreng, keropok, telur masin dan sambal udang. 

Turut tersedia untuk mereka yang mencari pelbagai perisa dari seluruh dunia ialah Set Kombo Barat, yang menawarkan pilihan ayam goreng rangup atau fillet ikan, disajikan dengan kentang goreng, salad coleslaw dan sos lada hitam.

Untuk melengkapkan karya kulinari ini, setiap pembelian set Istimewa Ramadan termasuk minuman percuma dalam bentuk air sirap menyegarkan dengan biji selasih (refillable). 

Turut disertakan ialah pencuci mulut puding telur percuma yang disajikan dengan sagu gula Melaka, menghampiri pengalaman menjamu selera anda yang sangat memuaskan.

Pengarah Eksekutif Papparich Lim Kean Choong berkata, restoran itu amat teruja memperkenalkan menu set Istimewa Ramadan, yang merupakan hidangan baharu pada kegemaran keluarga kopitiam Malaysia. 

“Kami berhasrat untuk menyediakan pengalaman makan yang selesa dan biasa yang memupuk rasa perhubungan dan perpaduan.

“Di PappaRich, kami percaya kepada kuasa makanan dalam menyatukan orang ramai untuk mengalami detik-detik berharga. Ramadan ini, kami menjemput pelanggan kami untuk menyertai kami dalam berhubung semula antara satu sama lain sambil meraikan melalui tawaran hebat kami,” jelasnya dalam satu kenyataan.

Menu set Istimewa Ramadan akan tersedia sepanjang hari bermula 12 Mac hingga 10 April 2024 di semua lokasi PappaRich yang mengambil bahagian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *