Home » Pengalaman gastronomi rasa asli cinta dan perpaduan di B’york KL

Pengalaman gastronomi rasa asli cinta dan perpaduan di B’york KL

buka puasa

MINGGU pertama Ramadan pasti ramai yang masih tercari-cari destinasi untuk berbuka puasa bersama rakan atau keluarga tersayang sama ada di hotel mahupun di restoran.

Sekiranya anda menginginkan pengalaman kulinari yang berbeza, B’york KL menyediakan hidangan istimewa gabungan dua cef hebat iaitu Cef Razali dari Lee Frozen Food dan Cef Salman.

Acara eksklusif ini menjanjikan untuk menggoda selera pengunjung dengan menu pilihan hidangan asli, sesuai untuk perhimpunan keluarga dan rakan-rakan semasa bulan suci dalam suasana unik tempat ini.

Cef Razali bakal mempamerkan kehebatan masakannya dengan sajian lazat yang menampilkan Nasi Kerabu ikonik yang dipadankan dengan daging lembu Wagyu yang lazat. 

Terkenal dengan kepakarannya dalam bahan-bahan yang diperakui halal, resepi Cef Razali menjanjikan untuk menyediakan pengunjung dengan pengalaman kulinari yang menakjubkan.

Menambah kemewahan kulinari di B’york KL ialah Cef Salman yang akan menyajikan pelbagai hidangan istimewa BBQ dan Kari Lamb Jawa yang istimewa. 

Para tetamu boleh menjangkakan ledakan perisa dengan setiap gigitan, disusun dengan penuh teliti dan perhatian terhadap perincian.

Tidak lengkap jamuan berbuka puasa tanpa sentuhan manis, dan pengunjung boleh menikmati pilihan kuih-muih yang menarik daripada Kak Fiza dari Sasma Delight. 

Dengan janji pengisian semula tanpa henti, tetamu boleh menikmati hidangan tradisional ini sepuas hati.

“Kami berbesar hati untuk memperkenalkan konsep hebat kami. Ini adalah masa yang istimewa dan kami berharap dapat meningkatkan pengalaman Iftar tahun ini,” kata B’york KL dalam satu kenyataan.

Menjamu selera dengan hidangan yang lazat, tempat ini menawarkan suasana, perkhidmatan dan pilihan masakan yang pelbagai.

Para tetamu juga berpeluang merasai dan membeli minyak cili buatan sendiri oleh TP Nora dan biskut lazat daripada Little CJ oleh Chukie Jamil. Temui ciptaan berperisa ini dan tambahkan warna pada hidangan berbuka puasa anda.

Bagi mereka yang ingin mencipta semula keajaiban di rumah, daging prapeket yang diperoleh daripada Lee’s Frozen Food tersedia untuk pembelian. 

Dengan warisan menyediakan bahan-bahan yang diperakui halal berkualiti tinggi, Lee’s Frozen Food memastikan keaslian dan kecemerlangan dalam setiap suapan.

Menambahkan suasana, persembahan busking secara langsung oleh Maria Effendi juga akan memikat tetamu yang menjamu selera. Kemudahan solat juga disediakan supaya tetamu dapat menunaikan solat mengikut keselesaan dan kemudahan mereka.

Para tetamu atau kumpulan boleh menikmati Iftar dalam suasana yang sesuai dengan Ramadan untuk pengalaman unik di B’york KL. 

Untuk membuat tempahan atau pertanyaan lanjut, hubungi talian – (Khairil)  +6016 244 2714 atau (Syeba)  +6012 231 0606.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *