Home » PRN: 10 tawaran PAS Terengganu sempena Jelajah Mega PN Best

PRN: 10 tawaran PAS Terengganu sempena Jelajah Mega PN Best

PAS

PAS Terengganu akan melengkapkan pengumuman 10 Tawaran parti itu sempena program Jelajah Mega Perikatan Nasional (PN) Best, Himpunan Teguh Pertahan Terengganu di Dataran Jambatan Angkat, Terengganu Sabtu ini.

Naib Presiden PAS Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, pengumuman itu menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) yang dijadual berlangsung pada 12 Ogos depan.

Susulan itu, Dr Ahmad Samsuri yang juga penyandang Menteri Besar Terengganu berkata, beliau dan juga rakan pentadbiran negeri telah melancarkan Kad Laporan Prestasi dan Buku Kejayaan Terengganu sepanjang tempoh 5 tahun ini untuk dibaca dan dinilai oleh rakyat.

“Sepanjang tempoh kempen kritikal ini, kita memahami pelbagai kempen dan propaganda politik diluncurkan ke tengah-tengah masyarakat. Saya yakin rakyat kita bijak untuk tidak mudah terjerumus dalam perangkap media dan persepsi yang cuba dimainkan oleh sesetengah pihak.

“Adalah lebih wajar pihak yang bertanding, berkempen dengan cara yang matang, menawarkan khidmat dan membentangkan tawaran sebagai salah satu cara kita membawa politik dan demokrasi yang lebih sihat,” katanya dalam kenyataan semalam.

PAS

Beliau turut mengajak dan menyeru kepada seluruh rakyat Terengganu terutamanya anak muda untuk turut serta dan menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi nanti.

Ini kerana katanya, ruang yang diberikan dalam sistem demokrasi ini perlu dimanfaatkan demi masa depan yang lebih baik.

“Hari ini (semalam) Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah mengumumkan tarikh penting untuk PRN bagi enam negeri. Sekali lagi rakyat Terengganu akan diberikan tanggungjawab untuk memilih pemimpin pada 8 Ogos 2023 (Hari Mengundi Awal) dan 12 Ogos 2023 (Hari Mengundi).

“Pilihan Raya selalu disebut sebagai pesta demokrasi untuk rakyat menilai pemimpin dan parti politik yang berkelayakan menjadi peneraju diperingkat negeri.

“Saya percaya rakyat negeri dan negara kita telah matang untuk membuat keputusan berasaskan kepada rekod trek, khidmat rakyat, dan kewibawaan calon serta parti,” katanya.

Beliau turut menyarankan kepada semua perantau yang bakal pulang mengundi untuk membuat perancangan awal bagi memastikan perjalanan pulang berjalan lancar dan selamat sampai di destinasi masing-masing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *