Home » Sejuta Kata duet Hazrul Nizam dan Diana Nazyra teroka pasaran muzik Malaysia

Sejuta Kata duet Hazrul Nizam dan Diana Nazyra teroka pasaran muzik Malaysia

LAGU Sejuta Kata menjadi taruhan pasangan sahabat dari Singapura, penyanyi Hazrul Nizam dan Diana Nazyra untuk meneroka pasaran muzik di Malaysia selepas kejayaan single berkenaan di negara itu.

Hairul Nizam yang sebelum ini popular dengan lagu single Kaulah Segalanya berkata, perancangan untuk merakamkan lagu duet bersama Diana telah lama namun sering tertangguh kerana kesibukan masing-masing.

“Alhamdulillah akhirnya impian kami untuk merakam lagu bersama tercapai selepas 15 tahun menerusi karya indah sentuhan komposer dan penulis lirik yang tidak asing lagi dalam industri muzik Malaysia, Hazama dan Omar K,” katanya pada majlis pelancaran single terbaru Sejuta Kata di Royale The Curve, Selasa lalu.

Hairul berkata, dia tidak melepaskan peluang selepas mendapat pelawaan untuk merakamkan lagu setelah dikenali semula melalui rancangan realiti Gegar Vaganza musim ke-9, bertindak untuk menghubungi Diana Nazyra bagi menzahirkan hasrat mereka yang telah lama tertunda ini.

Sejuta Kata ditaja oleh Hilwah Maid Agency Pte Ltd dan HMA Entertaiment manakala Omar K turut bertindak sebagai penerbit.

Omar K bukanlah satu nama asing di Malaysia memandangkan sebelum ini pernah menerbitkan album penyanyi popular tanah air antaranya Faizal Tahir, Stacy, Dayang Nurfaizah dan ramai lagi.

Lagu duet terbaru dari Hazrul Nizam dan Diana Nazyra ini menceritakan kisah cinta yang amat indah dan sukar digambarkan walau dengan sejuta kata.

Meski ada halangan sepanjang hubungan, mereka berjanji akan kekal setia menanti hari bahagia yang bakal tiba.

Sejuta Kata telah dilancarkan pada 23 Mei lalu di semua pelantar penstriman digital dan video muzik rasminya boleh ditonton di saluran YouTube Alternate Records & Talents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *