Home » Royal Alloy lancar skuter edisi khas Dinda, kolaborasi dengan Masdo  

Royal Alloy lancar skuter edisi khas Dinda, kolaborasi dengan Masdo  

BUAT julung kali, jenama skuter dari United Kingdom Royal Alloy membuka tempahan model edisi terhad dengan kerjasama artis tempatan iaitu kugiran Masdo.

Kerjasama menerusi Mofaz Motosikal sebagai pengedar eksklusif skuter moden gaya klasik, Royal Alloy Malaysia itu akan menawarkan model edisi terhad daripada GP125, GP180 dan GP250 yang diberi nama ‘Dinda’ bersempena salah satu judul lagu kumpulan itu.

Pengerusinya, Datuk Nik Izani Nik Ibrahim berkata, melalui usahasama kugiran Masdo yang terkenal dengan imej dan muzik retro itu bertepatan dengan gaya klasik tapi moden dibawakan oleh syarikat skuter tersebut.

“Ia satu kejayaan apabila Royal Alloy Malaysia dapat menjalinkan kolaborasi dengan band muzik yang sangat berbakat besar, popular dan cukup diminati bukan hanya di Malaysia tetapi sehingga Singapore Indonesia dan Brunei.

“Hasil kerjasama ini Royal Alloy x Masdo akan mengeluarkan sebanyak 500 unit (200 unit GP125, 200 unit GP180 dan 100 unit TG250) yang dijangka dijual secara rasmi pada suku pertama tahun depan,” katanya ketika pelancaran Royal Alloy x Masdo di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Menariknya, 50 pelanggan terawal yang membeli skuter tersebut berpeluang untuk berada di dalam muzik video single terbaharu kugiran Masdo nanti

Buat Royal Alloy Malaysia, pemilihan Kugiran Masdo sebagai ‘iklan bergerak’ kami adalah selaras dengan jentera skuter yang bergaya klasik tetapi berteknologi moden sementara Masdo pula adalah para pemuzik generasi kini yang moden tetapi membangkitkan keghairahan terhadap karya-karya bernuansa retro.

Menurut Nik Izani, kolaborasi Royal Alloy X Masdo ini akan mencipta nostalgia sama seperti berdekadnya penjenamaan jentera jenama itu menemani kehidupan para penggunanya.

Royal Alloy X Masdo ini juga katanya akan mencipta gelombang baharu dalam pengguna jentera skuter.

“Jika skuter mungkin pernah popular pada satu-satu era dan dianggap digunakan oleh segelintir golongan, namun menerusi kolaborasi Royal Alloy X Masdo kami mahu mencipta gelombang dengan melihat lebih banyak generasi muda menunggang skuter di jalan raya,” katanya.

Bagi Masdo yang dianggotai Ali Sariah, Putuceri dan Asmawi, lamaran berkolaborasi dengan jenama jentera skuter yang tersohor ini adalah satu pengiktirafan buat mereka sejak terbabit dalam dunia seni sejak dari tahun 2015.

Kolaborasi Royal Allay x Masdo juga menjadi lambang selain bakat dan mutu muzik yang diketengahkan, imej retro diperkenalkan kugiran tersebut kepada umum membuat penjenamaan mereka kuat.

Menurut Vokalis Kugiran Masdo, Ali Sariah, menerima lamaran Royal Alloy Malaysia untuk projek atau kolaborasi ini ibarat bulan jatuh ke riba dan membuat Masdo mahu terus ‘Bercanda Di Malam Yang Indah’.

“Ia adalah sebuah penghormatan buat Masdo menjalin kerjasama dengan jenama yang sudah dikenali sejak berdekad lamanya.

“Kami berharap Royal Alloy x Masdo akan mencapai matlamat seperti yang diinginkan. Mari kita menikmati hidup dalam aroma retro tetapi moden sama seperti Royal Alloy dan Masdo,” katanya.

Syarikat Mofaz Motosikal Sdn Bhd yang ditubuhkan sejak 1980 kini menjadi pengedar tunggal Royal Alloy di Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *