Home » Philips Ultra Efficient LED guna 60 peratus kurang tenaga, tahan 3.5 kali lebih lama

Philips Ultra Efficient LED guna 60 peratus kurang tenaga, tahan 3.5 kali lebih lama

KUALA LUMPUR: Signify (dahulunya Philips Lighting) peneraju dunia dalam pencahayaan, melancarkan rangkaian lengkap produk pencahayaan cekap tenaga dan lestari untuk pasaran Malaysia, Philips Ultra Efficient LED, Philips Solar Lighting dan WiZ Smart Lighting.

Menggunakan reka bentuk LED terkini dan teknologi optik, rangkaian Philips Ultra Efficient LED yang terdiri daripada mentol LED, tiub LED dan lampu bawah LED menggunakan 60 peratus kurang tenaga berbanding produk LED standard kategori sama yang dijual di pasaran hari ini. 

Produk ini direka bentuk untuk menyalurkan sehingga 50,000 jam cahaya, lebih daripada 3.5 kali penggunaan jangka hayat berbanding produk lampu LED standard.

Inovasi ini wujud ketika dunia sedang bergelut dengan kos tenaga dan krisis.

Rangkaian Philips Solar Lighting mempamerkan pelbagai pilihan produk solar seperti lampu banjir suria, lampu dinding solar, produk lampu taman/landskap solar dan lain-lain.

Produk solar ini direka bentuk secara estetik untuk menambah sentuhan hiasan pada ruang luar anda, dan produk-produk ini mudah untuk dipasang dan dihasilkan untuk pengeluaran pencahayaan yang optimum pada waktu petang.

Ia menggunakan tenaga matahari untuk menyalakan lampu tanpa menggunakan tenaga elektrik sekaligus menjadikan bil elektrik anda sifar.

Seiring dengan langkah untuk menggalakkan pengguna terlibat dalam misi penjimatan tenaga dan kelestarian, pameran penemuan inovasi ini juga bertujuan untuk meningkatkan taraf kesihatan dan kesejahteraan pengguna Philips Lighting di Malaysia.

Meson Interlaced Optics LED Downlight direka menggunakan corak struktur mikro 3D yang inovatif dan mengurangkan silau sebanyak 40 peratus yang dikenali sebagai Eye Comfort technology, mengurangkan ketidakselesaan mata ketika anda belajar atau bekerja berjam-jam di bawah cahaya.

Bagi memastikan kesejahteraan pengguna, Double Ended LEDtube direka dengan peraturan keselamatan dan pematuhan piawaian IEC, dilengkapi dengan ciri kunci keselamatan pada penutup hujung untuk melindungi tiub daripada dihidupkan secara tidak sengaja, memastikan pemasangan yang lebih selamat.

November lalu, Signify telah melancarkan rangkaian WiZ Smart Lighting yang boleh dikawal menggunakan signal Wi-Fi rumah.

Dalam majlis pelancaran tersebut, Signify mempamerkan rangkaian lanjutan produk pencahayaan pintar luar yang dibangunkan menggunakan platform WiZ yang sama.

Rangkaian produk ini turut memperkenalkan SpaceSense, teknologi pengesan pergerakan terkini.

Ciri cemerlang ini membawa automasi rumah ke tahap seterusnya, menggunakan pengesan Wi-Fi dan menghapuskan keperluan untuk sensor dan bateri.

Mempamerkan kehebatannya sebagai peneraju dalam Inovasi Pencahayaan, Signify turut melancarkan pelbagai reka bentuk dan inovasi teknologi.

Rangkaian lampu Philips HexaStyle Downlights dan Philips Magnetic Track Light akan menyediakan pengguna dengan pilihan tersendiri dalam menghasilkan corak reka bentuk mereka sendiri di rumah masing-masing.

Inovasi teknologi yang dipamerkan di dalam majlis tersebut, seperti scene switch dan CCT select light fixtures, membolehkan pengguna menukar warna pemasangan lampu yang sama dengan hanya menukar suis.

Pengguna boleh melaraskan warna cahaya ketika mereka bekerja, berehat atau semasa hiburan dan mencipta suasana yang diinginkan untuk ruang kediaman mereka.

Ketua Pegawai Eksekutif Signify Malaysia Sdn. Bhd., Sukanto Aich, berkata kelestarian telah menjadi tumpuan strategik utama Signify di peringkat global dan kini pihaknya menyediakan pilihan kepada pengguna di Malaysia untuk turut menjadi sebahagian daripada masa depan yang lestari.

Katanya, Signify menjadi syarikat neutral karbon merentasi semua operasi globalnya pada tahun 2020 dan terus menerajui industri dengan mencapai pencapaian sejajar dengan matlamat kelestarian PBB.

“Hari ini, di bawah tema acara Let’s Go Eco (friendly), kami melancarkan rangkaian produk

pencahayaan Philips Ultra Efficient LED menggunakan salah satu inovasi teknologi terkini kami yang membantu mengurangkan penggunaan tenaga dengan ketara.

Ketika dunia sedang bergelut dengan isu tenaga, rangkaian produk ini akan membolehkan semua orang mengurangkan bil tenaga mereka, memerangi perubahan iklim dan mengamalkan kelestarian.

Kami juga mempamerkan rangkaian produk lampu Solar menarik yang paling sesuai untuk negara seperti Malaysia yang menerima banyak cahaya matahari,” katanya.

Beliau berkata, dengan memanfaatkan tenaga matahari, produk ini mengurangkan beban elektrik grid Signify dan membolehkan setiap daripada kita menyumbang ke arah menjadikan Malaysia lestari.

“Matlamat kami adalah untuk menjadikan produk ini boleh diakses oleh semua pengguna di Malaysia.

“Kami akan terus memperkenalkan penyelesaian yang bernas dan berimpak yang terbina di atas produk-produk lestari kami dan membantu kami dalam misi Brighter Lives, Better World,” katanya.

Dengan produk baharu Philips Ultra Efficient, lampu solar dan produk Inovasi Signify yang lain, kini semua orang boleh memainkan peranan untuk mencipta masa depan yang lebih cerah dan lebih baik ke arah kehidupan yang lestari.

Semua produk akan tersedia di peruncit sah Philips & platform online melalui platform Lazada & Shopee.

Untuk maklumat lanjut tentang Signify, lawati: http://www.signify.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *