Home » Single terbaru Alha Alfa bersama Zara Zya, Cinta Agung raih lebih 100 ribu tontonan di Youtube

Single terbaru Alha Alfa bersama Zara Zya, Cinta Agung raih lebih 100 ribu tontonan di Youtube

Video muzik single pertama usahawan produk kecantikan terkenal tanah air, Datuk Seri Alha Alfa, bersama pelakon terkenal, Zara Zya berjudul Cinta Agung meraih lebih 100,000 tontonan sehingga hari ini.

Tampil romantis bersama dalam sebuah nukilan istimewa berbentuk lagu hasil ciptaan penyanyi-penulis lagu berbakat, Yuka Kharisma, Senna dan Daniesh Sufian, Cinta Agung telah dilancarkan sejak 28 Disember 2023 lalu.

Teruja dengan perkembangan itu, Alha turut menzahirkan rasa syukur di atas sambutan baik oleh pendengar, malah rata-rata memberikan komen positif.

“Mereka sukakan karya daripada kami berdua yang bukannya dari kalangan penyanyi profesional tetapi saya yakin lagu ini mampu memberi ketenangan dan semangat buat halwa telinga orang yang mendengarnya.

“Antara komen yang saya terima adalah lagu ini memberi pengajaran serta semangat, terutama buat mereka yang berada dalam perhubungan untuk menyayangi serta mencintai seseorang bahawa tiada kesempurnaan dalam percintaan,” katanya.

Ditanya mengenai perkembangan terkini tentang dirinya, Alha Alfa berkata dirinya kini sibuk dengan persiapan menjelang Anugerah Juara Lagu ke-38 (AJL38)  tidak lama lagi, persiapan diri, termasuk juga pelancaran produk terbaharu jenama Alha Alfa.

Walaupun bidang seni seperti nyanyian diceburinya sekadar ingin mencuba nasib, beliau sememangnya mempunyai bakat seni yang semula jadi, dan lagu ini mempunyai maksud yang istimewa buat dirinya sendiri.

Jelasnya, dalam hidup pasti akan ada orang lain yang menyayangi kita dalam diam dan tiada cinta yang sempurna melainkan cinta yang Maha Agung.

“Cinta saya kepada Zara Zya hanyalah sebagai sahabat baik kerana kami mengenali hati budi masing-masing selain menghargai bakat yang dikurniakan oleh Tuhan, lagu ini akan kami simpan sebagai kenangan untuk masa depan kami berdua, dan mungkin dengan cara ini kami lebih menghargai hubungan persaudaraan ini.

Lagu Cintan Agung boleh dimuat turun di iTunes serta dijadikan nada dering panggilan menerusi ke semua syarikat telekomunikasi tempatan dan boleh didengar pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Joox, KKBox, Spotify, Deezer, Apple Music dan juga YouTube Music.

Manakala video muzik single ini pula boleh ditonton secara eksklusif hanya di saluran YouTube Alha Alfa.

“Saya berharap agar lebih ramai yang mendengar dan menyokong lagu ini, semoga ia memberi impak yang baik pada diri, dan sentiasalah bersemangat untuk meneruskan kehidupan cinta kita semua,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *