Home » Prudential BSN Takaful lancar PRUBSN WarisanGold

Prudential BSN Takaful lancar PRUBSN WarisanGold

prubsn

KUALA LUMPUR – Pengendali takaful nombor satu di Malaysia, Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN) meraikan pencapaian yang bermakna dengan memperkenalkan PruBSN WarisanGold, satu pelan warisan inovatif yang dirumus untuk melindungi keluarga daripada terkesan daripada impak risiko kewangan dan situasi yang tidak terduga.  

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN Takaful Berhad, Wan Saifulrizal Wan Ismail berkata, PruBSN WarisanGold membuktikan komitmen syarikat itu untuk melindungi rakyat Malaysia. 

“Pelan yang ditambah baik ini merupakan siri yang ketiga bagi solusi takaful PruBSN Warisan yang telah dilancarkan sejak tahun 2016.

“Sehingga tahun 2023, kami telah dan akan terus melindungi lebih daripada 200,000 individu, dengan nilai jumlah perlindungan sebanyak RM 84 bilion. Sehingga hari ini, jumlah tuntutan yang diluluskan bagi perlindungan ini telah mencecah lebih daripada RM160 juta,” katanya pada majlis pelancaran PruBSN Warisan Gold, baru-baru ini.

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN Takaful Berhad, Wan Saifulrizal Wan Ismail.

Jelasnya, dengan keadaan semasa, di mana rakyat berhadapan dengan kenaikan kos sara hidup dan pelbagai kerisauan, adalah amat penting untuk mengamalkan strategi kewangan yang sesuai. 

PruBSN WarisanGold katanya, mencerminkan komitmen syarikat itu untuk membantu memupuk daya tahan kewangan, memberikan pelanggannya masa depan yang lebih terjamin dan tenang untuk diri mereka dan juga insan tersayang.

Dengan perlindungan yang komprehensif, pelan ini menawarkan pelbagai manfaat, termasuk perlindungan yang bernilai tinggi bagi kematian, peningkatan automatik dalam jumlah perlindungan, bonus warisan dan pelbagai manfaat tambahan lain. 

“Elemen-elemen yang dirangka dengan teliti ini bertujuan untuk menangani kebimbangan keluarga,dalam memastikan masa depan kewangan mereka kekal terjamin di sebalik ketidaktentuan dalam kehidupan,” katanya.

Dalam usaha untuk meningkatkan kesedaran dan kefahaman masyarakat, satu sesi perbincangan bersama panelis telah diadakan untuk memberikan penerangan tentang kepentingan sumbangan takaful secara holistik, serta merapatkan jurang perlindungan bagi warga Malaysia di samping mengutamakan prinsip-prinsip Syariah.

PruBSN WarisanGold mensasarkan segmen pasaran yang lebih luas termasuk keluarga muda dan matang yang mencari produk perlindungan terbaik. 

Dengan tawaran Hibah Takaful yang inovatif, pelan ini memastikan dalam situasi yang sukar, waris mereka dapat menghadapi cabaran kehidupan dengan kedudukan kewangan yang terjamin.

Pelan tersebut turut menyediakan pilihan Sadaqah/Wakaf, yang memberi peluang bagi pelanggan untuk memberikan sumbangan untuk tujuan amal, sekaligus memupuk budaya saling bantu-membantu dan solidariti dalam komuniti.

1)   Sadaqah menerusi PruBSN Prihatin

PruBSN Prihatin merupakan sebuah pertubuhan amal yang diasaskan pada tanggal 23 Mac 2015. Ia menawarkan akses kepada peluang pendidikan dan kemahiran hidup, kesihatan dan kesejahteraan, serta bantuan bencana buat para keluarga dan golongan yang kurang bernasib baik di seluruh Malaysia.

2)   Wakaf menerusi Yayasan Wakaf Malaysia

Yayasan Waqaf Malaysia ialah entiti wakaf kebangsaan yang ditubuhkan pada tahun 2008 melalui Akta Pemegang Amanah 1952. Objektifnya adalah untuk membangunkan dan memajukan hartanah-hartanah wakaf di seluruh negara.

Bersempena dengan pelancaran PruBSN WarisanGold, PruBSN akan memberikan ganjaran eksklusif melalui kempen PruBSN WarisanGold Golden Opportunity. 

Wan Saifulrizal (tiga dari kanan) bersama Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Waqaf Malaysia (YWM), Abdul Halim Mat Yusop (dua dari kiri), Pengarah Bukan Eksekutif PruBSN, Rossana Annizah Ahmad Rashid (dua dari kanan), Timbalan Ketua Pegawai Pemasaran PruBSN, Teh Siew Peng (kanan) dan Setiausaha Eksekutif Malaysian Takaful Association (MTA), Shazlyna Abdullah (kiri) ketika majlis pelancaran PruBSN WarisanGold di TRX Exchange, Kuala Lumpur.

Bagi pelanggan yang menyertai PruBSN WarisanGold dengan jumlah perlindungan asas minimum bermula dari RM500,000, pelanggan yang layak berpeluang untuk memenangi sehingga 2 keping Wafer Syiling Emas 999.9 daripada Habib (tertakluk kepada terma dan syarat). 

Tambahan dari itu, pelanggan juga layak untuk menyertai Cabutan Rezeki yang menawarkan hadiah emas yang lebih menarik. Tawaran ini sah bermula 29 Februari hingga 30 April 2024.

Dengan sumbangan yang bermula daripada RM50 bagi seorang kanak-kanak dan RM100 bagi seorang dewasa, pelan PruBSN WarisanGold turut mencakupi manfaat tambahan yang serba inovatif, menggandingkan jumlah perlindungan yang tinggi, suntikan nilai tunai, serta ganjaran kematangan, semuanya dirangkumkan dalam sebuah pakej yang komprehensif.

Untuk maklumat lanjut mengenai pelan-pelan perlindungan mampu milik serba baharu ini dan juga pelbagai manfaatnya, sila layari www.prudential.com.my dan www.prubsn.com.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *