Home » 1,000 hadir program JRM Biso Bonar, kongsi manfaat kesihatan dengan herba

1,000 hadir program JRM Biso Bonar, kongsi manfaat kesihatan dengan herba

JRM

PROGRAM JRM Biso Bonar di Senawang, Negeri Sembilan baru-baru ini mendapat sambutan menggalakkan dengan kehadiran 1,000 peserta terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat dari pelbagai daerah di negeri itu.

Program sehari itu juga menyaksikan Pengasas JRM Holistik Sdn Bhd, Rozita Ibrahim yang hadir memberikan pelbagai tip dan perkongsian kesihatan dan kecantikan wanita sepanjang usia.

Malah, sambutan memberangsangkan pada program kali ini memberikan petanda bahawa jenama JRM di Negeri Sembilan berjaya melakar kejayaan walaupun ketika ekonomi di negara tidak begitu baik.

Kejayaan itu susulan kerja keras Nazatul Azlin atau mesra disapa sebagai Olin yang semakin dikenali sebagai antara usahawan wanita yang cemerlang di negeri ini. 

Beliau antara stokis yang menjalankan perniagaan di bawah jenama JRM Holistik menerusi Olin Beauty Sdn Bhd (OBSB) yang diterajuinya bersama barisan pimpinan beliau di Negeri Sembilan. 

“Bukan mudah sebenarnya menjadi stokis di bawah jenama JRM Holistik ini kerana Bonda Rozita Ibrahim sangat mementingkan peribadi dan kesetiaan untuk mereka yang berdamping dengannya. 

“Namun setelah hampir 7 tahun menjadi anak didik Bonda, saya sentiasa mencabar diri dan bertanggungjawab mengemudi legasi jenama gah ini di Negeri Sembilan khususnya apabila  berjaya menganjurkan Program JRM Biso Bonar untuk kali ketiga di Negeri Sembilan,” katanya ketika ditemui pada program berkenaan, baru-baru ini.

Majlis disempurnakan oleh isteri Menteri Besar Negeri Sembilan, Datin Seri Hajjah Wan Hasni Wan Yusof. 

Turut hadir, Pengerusi Puspanita Cawangan Negeri Sembilan, Datin Suriani Yahya; ADUN Pilah merangkap Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Noorzunita Begum; dan ADUN Ampangan, Tengku Hajah Zamrah.

Beliau berkata, tujuan Program JRM Biso Bonar, selain daripada membina jaringan kenalan yang berpengaruh ia juga dapat menjadi medium buat peminat tegar dan pengguna JRM supaya membeli produk itu melalui pengedar sah di seluruh Negeri Sembilan. 

Beliau turut mempelawa wanita terutamanya di kawasan pedalaman sekitar Negeri Sembilan untuk menjadi pengedar produk JRM ini seterusnya dapat menjana ekonomi keluarga kecil mereka. 

Jelasnya, beliau bersama tim Nogori Ohsem dan Olin Beauty Sdn Bhd juga dalam perancangan memperbanyak program berunsur kebajikan dan tanggungjawab sosial korporat agar dapat memberi kembali kepada komuniti terutamanya golongan wanita yang memerlukan. 

Bagi memulakan usaha itu dan sebagai tanda solidariti bersama rakyat Palestin yang sedang dilanda krisis peperangan sekarang, Olin Beauty Sdn Bhd turut menyumbang sebanyak RM10,000 kepada Tabung Prihatin Palestin Kerajaan Negeri Sembilan yang disampaikan oleh Olin kepada wakil Kerajaan Negeri Sembilan.

JRM Holistik Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat bumiputera yang diasaskan oleh Rozita Ibrahim selaku Pengarah Urusan dan telah ditubuhkan pada tahun 2011. 

JRM Holistik memfokuskan kepada formulasi dan kombinasi perawatan secara holistik menggunakan herba-herba eksklusif dari seluruh pelosok dunia dan menjadikan formulasi herba JRM Holistik sangat istimewa. 

Lebih menarik apabila setiap produk JRM Holistik ini diformulasikan oleh pengasasnya yang dikenali sebagai perintis herba di Malaysia iaitu Rozita sendiri. 

JRM Holistik Sdn Bhd yang menjalankan perniagaan jualan produk antaranya kosmetik dan suplemen kesihatan ini mempunyai rangkaian perniagaan terdiri daripada stokis dan pengedar di seluruh Malaysia. 

Program yang bermula seawal 8 pagi hingga 5 petang itu merangkumi pelbagai pengisian menarik seperti Bual Bicara Eksklusif ‘Cantik Dan Sihat: Orang Dulu VS Orang Sekarang’ oleh Bonda Rozita Ibrahim dan ceramah ‘Orang Hebat, Sihat Emosi’ oleh penceramah selebriti, Ustazah Asni Mansor. 

Turut diadakan demostrasi Aplikasi Think Quran dan penerangan digital Think Quran oleh tetamu selebriti, Melissa Saila. 

Selain itu, pelbagai reruai juga disediakan antaranya, Pemeriksaan Kesihatan Asas, Pemeriksaan Kesihatan Mental (DASS), Urutan Rumah Hutan, Cabutan Bertuah, Jualan Pecah Gudang pelbagai produk JRM serta banyak lagi pengisian menarik.

Mereka yang berminat untuk menjadi pengedar atau mendapatkan info berkaitan produk boleh melayari laman sesawang www.jrmbisobonar.com.my atau hubungi tim Olin Beauty Sdn Bhd di talian 014-315 5649.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *