Home » Alamanda Putrajaya rai anak-anak yatim, beli belah baju raya

Alamanda Putrajaya rai anak-anak yatim, beli belah baju raya

alamanda putrajaya

PUTRAJAYA – Pusat Beli Belah Alamanda meraikan anak yatim dan kanak-kanak kurang bernasib baik dari Pertubuhan Warisan Suci, Kajang untuk membeli-belah persiapan Hari Raya baru-baru ini.

Program itu adalah sebagai sebahagian daripada komitmen tanggungjawab sosial korporat (CSR) di samping turut menyantuni mereka dalam acara berbuka puasa khas bersama kanak-kanak berusia sehingga 6 tahun dari pertubuhan tersebut.

Kedatangan mereka disambut mesra Pengurus Besar Pusat Beli Belah Alamanda, Junaidy Jamaludin yang turut menyampaikan sumbangan duit raya, sebelum mereka dibawa  membeli-belah sepasang kasut raya dan baju raya. 

Pengurus Besar Pusat Beli Belah Alamanda, Junaidy Jamaludin.

Pengarah Eksekutif Suria KLCC Sdn Bhd, Francis Tan berkata, sebagai satu-satunya pusat membeli-belah di Putrajaya, pihaknya menyedari keperluan untuk memainkan peranan penting dalam melibatkan diri dan menyokong masyarakat secara aktif, terutamanya kanak-kanak yang kurang bernasib baik. 

“Walaupun beraya di samping rakan-rakan dan keluarga adalah penting, kita mesti sentiasa mengingati bahawa tidak ramai yang mempunyai keistimewaan ini. 

“Sehubungan itu, kami berbesar hati untuk berkongsi kemeriahan Hari Raya bersama anak-anak Pertubuhan Warisan Suci,” katanya.

Pengurus Pertubuhan Warisan Suci, Siti Khadijah Nadzri berkata, sebagai penjaga kepada anak-anak yatim tersebut, pihaknya berterima kasih kepada Alamanda kerana telah memberikan kegembiraan dan peluang menyambut bulan Syawal dengan penuh kegembiraan. 

“Layanan istimewa daripada pihak Alamanda ini begitu bermakna untuk kami terutama kepada kanak-kanak ini,” katanya.

Pertubuhan Warisan Suci ialah rumah kebajikan yang menyediakan tempat perlindungan kepada kanak-kanak yang memerlukan terutamanya anak yatim.

Sambutan Hari Raya Alamanda Putrajaya bawa tema anyaman

Sambutan Hari Raya di Alamanda Putrajaya yang membawakan tema anyaman berwarna-warni di samping latar belakang taman tropikal turut berlangsung dari 15 Mac sehingga 21 April.

Laman ‘Court Centre’ Alamanda Putrajaya juga dilihat menampilkan dekorasi tropikal yang dihiasi dengan binaan ‘Rumah Kampung’ tradisional dilengkapi elemen anyaman yang berwarna-warni di bahagian dinding, tingkap, dan bumbung rumah. 

Suasana ‘Rumah Kampung’ tersebut turut dihiasi dengan lampu pelita yang pasti menyingkap kenangan kita terhadap suasana kampung tradisional zaman dahulu kala.

Pengunjung juga boleh menyertai pelbagai aktiviti kebudayaan seperti bermain permainan tradisional ‘Batu Seremban’, ‘Congkak’ bersaiz besar dan juga ‘Teng Teng’.

Pada setiap hujung minggu bermula dari 30 Mac sehingga 7 April, aktiviti seni dan kebudayaan akan dianjurkan khas untuk penglibatan ahli VIKids, sementara para pengunjung berpeluang untuk belajar cara menganyam ‘ketupat’. 

Persembahan kebudayaan juga turut diadakan pada hujung minggu di laman ‘Centre Court’ bagi meningkatkan keriangan sambutan lebaran.

Kemeriahan Aidilfitri juga dapat dirasai apabila para pembeli akan mendapat ganjaran melalui ‘Shoppers Rewards Programme’. 

Pembeli yang berbelanja RM700 dalam dua resit akan menerima beg anyaman berwarna-warni serta satu set Sampul Raya eksklusif. 

Bagi pembeli yang membelanjakan RM1,500 dan ke atas dalam dua resit, mereka akan menerima RM50 Baucar Beli-Belah Alamanda bersama beg anyaman dan Sampul Raya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *