Home » Betty Beauty azam tingkat jualan, pelawa orang ramai jana pendapatan

Betty Beauty azam tingkat jualan, pelawa orang ramai jana pendapatan

betty beauty

DIKURNIAKAN pakej lengkap wajah jelita namun perwatakannya pemalu dan menyenangkan meskipun baru pertama kali bersua ibu muda bernama Zetty Tajudin ini.

Berkecimpungan dalam dunia perniagaan lebih-lebih lagi menjadi pengasas produk jenamanya sendiri iaitu Betty Beauty mungkin nampak mudah namun Zetty mengakui banyak onak dan ranjau yang perlu dilaluinya.

Menurut Zetty, obsesinya pada kecantikan mendorongnya mengorak langkah berani dengan memulakan perniagaan dalam bidang kecantikan dan mengasaskan jenama BettyBeauty meskipun dia sedar bukan calang-calang persaingan yang perlu ditempuhinya.

Namun, dia tidak gentar selaras dengan sifat semula jadinya yang akan melakukan sesuatu sampai jadi. Tidak menoleh ke belakang, wanita ini cekal berdepan jatuh bangun dalam perniagaan.

“Ramai pasti tertanya mengapa saya memilih kosmetik sedangkan bidang ini boleh dikata terlalu sengit persaingannya dan setiap hari pelbagai jenama baharu menjengah pasaran.

“Jawapannya hanya satu. Minat. Apatah lagi saya memang gemar bersolek dan sukakan kecantikan. Memang industri ini berkembang pesat seolah cendawan turun selepas hujan, tapi yang membezakan setiap produk adalah kualiti, cara kita memasarkannya dan paling utama pasukan yang dipilih dalam menggerakkan pemasaran agar produk lebih dikenali,” katanya yang ditemui pada malam Grand Launching BettyCosmetics X Muabellaz, baru-baru ini.

Pada majlis gilang-gemilang dihadiri lebih 500 tetamu terdiri daripada rakan pengasas, ketua tim dan ejen produk, kakitangan, pembeli ‘pink box’ bertuah, pelanggan BettyBeauty dan ramai lagi itu turut diadakan pelancaran produk terbaru, Trio Stick.

Bersempena pelancaran tersebut juga, BettyBeauty turut menampilkan jurusolek terkemuka, Muabellaz sebagai muse dan tetamu istimewa malam itu.

Ibu kepada dua cahaya mata itu juga mengakui, kekuatannya turut datang dari sokongan padu suami tercinta, Qusyairy Sahat atau lebih dikenali sebagai Kuchai, yang sentiasa berada di sampingnya dalam jatuh bangun perniagaan.

Malah persahabatannya dengan Muabellaz turut menjadi batu loncatan untuk menjalin kerjasama memperkenalkan jenama itu menerusi produk kecantikan yang berkualiti tinggi.

Suami, Kuchai menjadi tulang belakang Zetty dalam menghadapi ranjau perniagaan.

“Tahun ini, kita mahu sasarkan lebih ramai ejen sebagai satu langkah mengembangkan jenama ini di Malaysia dan kami berharap untuk mencapai sasaran 1,000 pengedar yang akan menyertai keluarga BettyBeauty menjelang akhir tahun ini,” katanya.

Menurutnya, jenama itu kini meluaskan rangkaian produk dengan mengeluarkan beberapa produk kecantikan antaranya produk penjagaan wajah iaitu serum dan produk kosmetik.

Meskipun sudah berada di pasaran sejak 2018 dengan produk terlarisnya iaitu ‘serum oren’, baru kini Zetty memberanikan diri memperkenalkan secara rasami jenama BettyBeauty dan BeautyCosmetics serta rangkaian produk kosmetik kedua selepas hampir sebulan produk pertama, Pink Box berada di pasaran.

Katanya, kejayaan tidak akan datang bergolek tanpa usaha gigih dan tidak kenal jemu. Baginya, keyakinan diri, tidak malu dan berdisiplin tinggi adalah kunci utama dalam menjayakan sesuatu.

Persembahan khas dari Indonesia, Charly Van Houten memukau tetamu yang hadir.

“⁠Perancangan akan datang, BettyBeauty mahu terus fokus menaikkan lagi jenama ini dan juga memperkenalkan produk yang memberi manfaat untuk pengguna.

“Selain itu, saya menggalakkan lebih ramai reseller dan team dapat menjana pendapatan dengan produk yang pastinya berkualliti dan lain dari yang lain,” katanya.

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk, boleh lawati instagram @bettybeautyhq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *