Home » Coklat Bermotif Ketupat Pertama Sempena Kempen Raya Rezeki Dikongsi Bersama Kit Kat

Coklat Bermotif Ketupat Pertama Sempena Kempen Raya Rezeki Dikongsi Bersama Kit Kat

Kit kat

KIT Kat menyambut ketibaan bulan Ramadan dan kemeriahan Hari Raya tahun ini dengan pelancaran kempen Rezeki Dikongsi Bersama bagi meraikan semangat perkongsian dan persaudaraan dalam kalangan masyarakat berbilang kaum di Malaysia.

Kempen ini menawarkan produk edisi terhad Raya yang menarik, muzik video animasi Raya KitKat dan pelbagai kolaborasi istimewa lain.

Pegawai Eksekutif Perniagaan bagi Unit Perniagaan Konfeksi Frederic Porchet berkata, kempen Raya Rezeki Dikongsi Bersama KitKat itu bertujuan mengeratkan hubungan sesama insan melalui perkongsian saat-saat manis dan sukar dilupakan bersama KitKat.

“Bulan Ramadan dan sambutan Hari Raya yang menyusul selepas itu merupakan perayaan yang membawa erti bagi rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan latar belakang.

“Inilah masanya untuk berkumpul bersama keluarga, jiran tetangga dan rakan-rakan bagi menyambut hari yang bermakna ini. Ciri-ciri ini mencerminkan aspirasi KitKat® iaitu “Have a Break, Have A Kitkat”, dalam menggalakkan saat-saat yang bermakna, kebersamaan dan berkongsi rezeki sepanjang musim perayaan ini,” katanya.

Tahun ini, KitKat memperkenalkan KitKat Ketupat edisi terhad Raya iaitu kombinasi wafer rangup yang disaluti dengan lapisan coklat susu yang enak dan buat pertama kalinya didatangkan dengan motif ‘Ketupat’ yang diterap pada bar coklat KitKat 4 jejari.

KitKat Ketupat edisi terhad Raya hadir dalam empat koleksi rekaan unik, setiap satu menandakan warisan tradisi Raya dan sesuai dijadikan sebagai hadiah Raya yang enak untuk dikongsi dan ‘cele-break’ bersama keluarga dan rakan-rakan.

KitKat Ketupat terdapat dalam dua format pembungkusan yang berbeza – KitKat Ketupat 4 Jejari 4 Multipack dan KitKat Ketupat 4 Jejari 2 Multipack.

KitKat turut berganding bahu dengan jenama fesyen kontemporari tempatan, Mimpikita menerusi KitKat x Mimpikita Pek Edisi Raya ini termasuk sebuah gelas minuman Luminarc yang direka khas oleh Mimpikita bersama 2 pek KitKat® Mini 9g Sharebags. Terdapat tiga reka bentuk eksklusif untuk dikumpulkan.

Pelancaran kempen ini turut disertai oleh dua selebriti tempatan, MK K-Clique dan Nabila Razali yang mendendangkan lagu tema “Rezeki Dikongsi Bersama” KitKat dalam muzik video animasi Raya KitKat yang terbaru.

Dengan memaparkan nilai-nilai murni yang lazim di bulan Ramadan dan Raya, muzik video animasi Raya KitKat meraikan saat-saat bermakna yang menyatukan setiap insan semasa musim perayaan ini.

Bersempena dengan kempen Raya “Rezeki Dikongsi Bersama”, KitKat® menyalurkan sumbangan RM10,000 kepada AEON Mesra, sebuah inisiatif jangkauan komuniti oleh Yayasan AEON Malaysia.

Dengan usaha mendekati komuniti ini, kanak-kanak kurang berkemampuan dapat berkongsi kegembiraan dan keseronokan musim perayaan dengan membeli-belah di pasar raya AEON, sebagai persiapan menyambut Hari Raya yang bakal tiba.

Selain itu, rakyat Malaysia juga boleh berkongsi ‘rezeki’ mereka dengan melayari saluran YouTube, Facebook dan Instagram KitKat® dan tekan butang “LIKE” pada muzik video animasi Raya KitKat® yang menampilkan MK K-Clique dan Nabila Razali.

KitKat® akan menyumbang RM2 untuk setiap “LIKE” yang diperoleh, sehingga RM100,000, dengan semua hasil akan disalurkan kepada organisasi amal yang terpilih. Tertakluk pada terma dan syarat.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.nestle.com.my/brands/confectionery, FB di https://www.facebook.com/KitKatMalaysia dan IG di www.instagram.com/KitKatMalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *