Home » Cuti-Cuti Malaysia Bersama Guardian kerjasama pintar Guardian, Tourism Malaysia galak pelancongan domestik

Cuti-Cuti Malaysia Bersama Guardian kerjasama pintar Guardian, Tourism Malaysia galak pelancongan domestik

guardian

MALAYSIA dikurniakan begitu banyak lokasi memukau dan bertaraf dunia untuk percutian idaman, maka tidak perlu mengembara jauh, kerana segalanya ada di negara ini.

Justeru, bagi mempromosikan pelancongan domestik dan meningkatkan kesedaran orang ramai tentang destinasi pelancongan tempatan, Guardian telah melancarkan “Cuti-Cuti Malaysia Bersama Guardian”, sebuah kerjasama pintar unik bersama Tourism Malaysia, baru-baru ini.

Bermula 4 September hingga 1 Oktober 2023, kempen selama sebulan oleh Guardian dan Tourism Malaysia ini juga menawarkan hadiah bernilai sehingga RM200,000 untuk dimenangi melalui peraduan yang akan diadakan sempena kempen ini.

Pengarah Komersial Malaysia & Brunei, Pengarah Jenama Sendiri Asia Tenggara Guardian Anna Hull berkata, pihaknya amat teruja menjalin kerjasama dengan Tourism Malaysia untuk membantu memantapkan pelancongan domestik di negara ini.

Anna memberi penerangan kepada Datuk Dr Ammar mengenai produk yang terdapat di Guardian.

Jelasnya, beliau sendiri sebagai seorang ekspatriat yang telah beberapa tahun menetap di Malaysia, boleh memberi jaminan bahawa Malaysia sememangnya mempunyai beberapa destinasi percutian terbaik di dunia.

“Pasti ada sesuatu untuk semua orang di sini dan kami ingin rakyat Malaysia tahu bahawa di mana sahaja anda berada di Malaysia, Guardian sentiasa bersedia untuk menyediakan segala keperluan kesihatan dan kecantikan yang anda perlukan untuk percutian anda.

“Dengan lebih 600 stor di seluruh Malaysia, Guardian menyediakan pelbagai jenis produk farmaseutikal, kesihatan dan kecantikan, jadi stor kami pastinya boleh ditemui di mana sahaja lokasi yang anda lawati di negara ini.

“Jika anda memerlukan pelindung matahari untuk percutian pantai, snek sihat untuk anak-anak atau sebarang ubat-ubatan untuk luka dan lebam, kami mempunyai produk yang anda perlukan di stor kami,” katanya ketika berucap pada majlis perasmian Jom Cuti-cuti Malaysia Bersama Guardian.

Sementara itu, Ketua Pengarah Tourism Malaysia, Datuk Dr Ammar Abd Ghapar berkata, kempen promosi bersama Guardian yang tepat pada masanya ini bertujuan menonjolkan keunikan budaya serta keindahan semula jadi yang terdapat di Malaysia.

Katanya, kerjasama itu seterusnya membantu memperkasakan ekonomi setempat yang dimakmurkan dengan adanya pelancongan domestik.

“Memandangkan orang ramai perlu kekal sihat dan cergas semasa melancong, tiada cara yang lebih baik daripada bekerjasama dengan Guardian Malaysia yang memiliki stor di setiap destinasi pelancongan di seluruh negara.

“Kami sangat berbesar hati untuk bekerjasama dengan Guardian yang menyediakan pelbagai produk kesihatan dan kecantikan untuk semua jenis perjalanan, contohnya seperti percutian pantai peranginan, percutian keluarga, percutian tanah tinggi dan percutian penggemar makanan,” katanya.

Jelas Anna, waktu kempen itu diadakan iaitu pada bulan September juga sangat bermakna kerana ia adalah bulan sambutan Hari Malaysia.

“Ia sememangnya waktu yang baik untuk menyambut Hari Malaysia dan menunjukkan semangat cintakan tanah air dengan berkunjung ke lokasi-lokasi menarik yang terdapat di Malaysia pada musim cuti.

“Di samping menikmati juadah dan kudapan yang lazat, pada masa yang sama kita membantu menaikkan ekonomi tempatan. Lebih ramai orang melancong di dalam negara, lebih banyak mereka akan berbelanja dan membantu penduduk setempat,” jelasnya.

Bersempena dengan kempen “Cuti-Cuti Malaysia Bersama Guardian”, Guardian juga akan mengadakan peraduan seluruh negara, di mana pelanggan Guardian yang berbelanja sebanyak RM20 dan ke atas dalam satu resit akan berpeluang memenangi pelbagai hadiah percutian, kesihatan dan kecantikan bernilai sehingga RM200,000.

Antaranya hadiah utama sebuah Basikal Brompton C-Line, Basikal Lipat Keluli Klasik, baucar pelancongan domestik bernilai RM12,000, Sunway Camp Out 2Hari1Malam  dan pas masuk Sunway Lagoon, bagasi Samsonite dan banyak lagi hadiah menarik yang lain.

Layari https://campaign2023.guardian.com.my/ untuk mengetahui lebih lanjut dan untuk menyertai peraduan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *