Home » Formulasi 50 Megumi Men baharu tangani keguguran rambut lelaki

Formulasi 50 Megumi Men baharu tangani keguguran rambut lelaki

SEPERTI wanita, rambut juga adalah mahkota bagi lelaki dan biasanya mereka akan menitikberatkan penjagaan mahkota itu bagi mengelak masalah keguguran rambut seiring peningkatan usia.

Walaupun laporan terkini mencatatkan 50 peratus lelaki berumur 50 tahun ke atas mengalami masalah keguguran rambut, kajian menunjukkan peningkatan jumlah kes lelaki yang mula mengalami masalah itu pada usia yang lebih muda.

Lebih membimbangkan, 25 peratus lelaki mengakui masalah keguguran rambut telah memberikan impak ketara kepada keyakinan diri mereka, sekali gus menjejaskan perhubungan dan kerjaya mereka sebelum mencapai umur 21 tahun.

Menyedari betapa penting isu ini, 50 Megumi telah memperkenalkan rangkaian produk 50 Megumi Men baharu yang khas diformulasi untuk menangani keguguran rambut di kalangan kaum lelaki.

50 Megumi merupakan jenama penyelesaian keguguran rambut yang terkemuka di Jepun dengan lebih 10 juta produk terjual di seluruh dunia.

Berbekalkan kepakaran jenama tersebut dalam keguguran rambut, rangkaian baharu ini menampilkan dua produk syampu dan satu esen rawatan rambut yang direka khas untuk menyuburkan kulit kepala, meningkatkan pengaliran darah, menguatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan rambut, di samping memberi pengalaman yang menyegarkan.

Pengurus Jenama Kanan 50 Megumi, Aaron Wong berkata, keguguran rambut bukan sahaja menjejaskan penampilan, malah ia turut mengubah persepsi terhadap diri sendiri dan identiti.

Pengurus Jenama Kanan 50 Megumi, Aaron Wong.

“Ini dapat mengundang keresahan dan kemurungan, khususnya di kalangan lelaki yang bergelut dengan impak sosial dan emosi akibat keguguran rambut.

“Itulah sebabnya kami menghasilkan rangkaian 50 Megumi Men baharu, satu penyelesaian yang membantu mengembalikan semula rambut dan keyakinan diri anda,” katanya. 

Manfaat rangkaian 50 Megumi Men dapat dilihat dalam tempoh yang singkat. Dengan penggunaan harian yang konsisten, pengguna boleh mencapai pengurangan keguguran rambut sebanyak 45% dalam tempoh empat bulan. 

Doktor perubatan dan figura terkenal, Dr Shazril Shaharuddin menegaskan bahawa pemahaman terhadap faktor penyumbang keguguran rambut amatlah penting.

Dr Shazril (kiri) pada sesi penerangan perubatan tentang masalah rambut lelaki.

“Ada banyak faktor yang boleh menyebabkan keguguran rambut pramatang di kalangan kaum lelaki.

“Walaupun sebahagiannya adalah genetik, namun ada juga faktor-faktor lain yang berkait rapat dengan gaya hidup dan tabiat kita, seperti tekanan, tidur, senaman serta tabiat pemakanan.

“Mengetahui faktor-faktor ini serta cara pengendalian rambut gugur secara berkesan turut memainkan peranan yang penting untuk mengekalkan rambut yang sihat dan lebat,” jelasnya.

Produk utama dalam rangkaian 50 Megumi Men baharu adalah 50 Megumi Men Anti-Hair Loss Treatment Essence.

Esen rambut ini hanya perlu diaplikasikan secara langsung pada kulit kepala yang membantu merangsang folikel rambut, meningkatkan kesihatan keseluruhan kulit kepala, dan mewujudkan persekitaran yang optimum untuk rambut yang sihat.

Teksturnya yang ringan dan tidak melekit menjadikannya sesuai untuk lelaki dengan gaya hidup sibuk, kerana ia tidak menjejaskan penggayaan rambut serta tidak perlu dibilas dengan air. 

Rangkaian 50 Megumi Men juga menampilkan dua pilihan syampu, iaitu 50 Megumi Men Anti-Hair Loss Shampoo Fresh dan 50 Megumi Men Anti-Hair Loss & Scalp Care Shampoo.

50 Megumi Men Anti-Hair Loss Shampoo Fresh membersihkan kulit kepala dan rambut dengan wangian pudina menyegarkan bagi menghilangkan minyak rambut berlebihan dan memberi kesegaran kepada akar rambut.

50 Megumi Men Anti-Hair Loss & Scalp Care Shampoo pula mengandungi Hinokitiol, bahan anti-kelemumur berasaskan tumbuhan yang dapat menangani kelemumur secara berkesan.

Setiap produk dalam rangkaian 50 Megumi Men dirumus khas dengan 50 bahan terpilih yang merangkumi kosmetik moden, herba tradisional dan bahan semula jadi yang sesuai dengan keperluan unik lelaki untuk mencegah keguguran rambut.

Rangkaian 50 Megumi Men baharu kini boleh didapati di cawangan peruncit terpilih di seluruh negara, termasuk Guardian dan platform atas talian iaitu Shopee, Lazada.

Rangkaian baharu itu berada dalam julat harga dari RM50 hingga RM150. Untuk maklumat lanjut tentang 50 Megumi, sila layari https://50megumi.com.my/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *