Home » Diana Danielle wajah baru koleksi Aidiladha Tudungruffle

Diana Danielle wajah baru koleksi Aidiladha Tudungruffle

aidiladha tudungruffle

DARIPADA penggunaan pelbagai jenis fabrik hinggalah hiasan manik, batu permata atau labuci, boleh dikatakan tudung bawal hingga hari ini seolah-olah tidak pernah lapuk ditelan zaman.

Walaupun pemakaian tudung mencipta revolusinya tersendiri hingga ke hari ini dengan kemunculan pelbagai rekaan dan jenis, tudung bawal tetap mempunyai kelompok peminatnya tersendiri.

Tudungruffle, antara jenama hijab yang terawal mengetengahkan tudung bawal sebagai produk utamanya dan kini semakin berdiri teguh di pasaran.

Jenama yang sudah sembilan tahun bertapak dan menjadi ‘kegilaan’ wanita Muslimah itu kini menampilkan koleksi terbaru sempena Aidiladha 2023.

Menariknya, pelakon jelita Diana Danielle telah dipilih menjadi wajah baharu Tudungruffle sempena mempromosikan koleksi Aidiladha jenama itu.

Bertemakan rekaan dan corak berunsur Timur Tengah, pilihan pelakon itu dilihat bertepatan dengan ciri eksklusif jenama itu sendiri yang sentiasa menampilkan keunikan dan kelas tersendiri.

Pengasas Tudungruffle, Hanis Arif, 34, berkata, pemilihan Diana sebagai wajah baru bagi menggayakan koleksi Aidiladha 2023 adalah kerana tertarik dengan keunikan wajah yang dimiliki oleh pelakon berkenaan.

Pengasas Tudungruffle, Hanis Arif.

“Wajahnya yang fotogenik dan ‘classy’ bersesuaian dengan koleksi terbaru yang ditawarkan oleh Tudungruffle,” katanya pada majlis pelancaran koleksi Aidiladha Tudungruffle di IOI Mall Putrajaya, baru-baru ini.

Pada majlis itu juga Tudungruffle turut merasmikan outlet jenama itu yang berpindah lot di pusat membeli belah tersebut.

Bagi koleksi Aidiladha tahun ini, Hanis berkata tiga jenis rekaan akan dikeluarkan setiap minggu yang diberi nama koleksi Zellij, Medina dan Mabroor.

Untuk keluaran minggu pertama katanya adalah koleksi Zellij yang bertemakan motif mozek Islamik.

“Manakala untuk minggu kedua kami keluarkan koleksi Medina yang bertemakan coretan perjalanan di Madinah dan koleksi minggu ketiga kami ketengahkan konsep Mabrr bertemakan perjalanan ibadah Haji.

“Bagi setiap koleksi pula kami tampilkan 6 warna masing-masing sama ada pilihan tudung bawal atau shawl,” katanya.

Untuk membuat pembelian koleksi Aidiladha 2023 Tudungruffle, layari laman web https://www.tudungruffle.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *