Home » Festival Muzik & Air Terbesar Out Of The World Julung Kali di Malaysia

Festival Muzik & Air Terbesar Out Of The World Julung Kali di Malaysia

festival

MENGGABUNGKAN pelancongan, seni, budaya dan hiburan, acara yang dinanti-nantikan pada tahun ini, Out of The World (OOTW), iaitu festival muzik dan air yang pertama dan terbesar di Malaysia akan dianjurkan pada 26 Mei 2023 (Jumaat) hingga 28 Mei 2023 (Ahad) di Litar Antarabangsa Sepang (SIC).

Dianjurkan oleh Genesis Entertainment SdnBhd (Genesis Entertainment), sebuah agensi strategi global, rekaan pengalaman dan penerbitan, acara tersebut berinisiatif untuk memberi pengalaman hiburan luar biasa dan memangkin industri pelancongan tempatan.

Acara yang mempunyai tarikan taman tema dengan harga yang berpatutan tersebut dijangka akan menarik ramai pelancong dari seluruh dunia.

Dengan keluasan 2 ekar (87,120 kaki persegi), OOTW akan menghiburkan para pengunjung dengan persembahan daripada artis-artis tempatan dan antarabangsa seperti:

DOLLA INSOMNIACKSSHERRY ALYSSA
VGENEMARDIANACLAUDIA TAN
RESORTCHUKIESS & WHACKBOIINAHSYK
MIDNIGHT FUSICLOST SPACES
TY:DELJOVYNN
RIESA ANNE REXX FONG
HAN XIIAO AII韩晓嗳JE
JOVYNNNYK

Tambahan lagi, OOTW turut menampilkan pelbagai aktiviti seperti taman tema air bertingkat, kolam dan gelongsor air pemetaan unjuran AI, paparan kesenian, bazar makanan, laluan cabaran dan banyak lagi, kepada pengunjung untuk menikmati hiburan yang menyeluruh, mengasyikkan dan seronok beserta pengalaman kebudayaan.

Iskandar Mirza Mohd Yusof

Pengarah Kanan (Domestik & Acara) Tourism Malaysia, Iskandar Mirza Mohd Yusof berkata, inisiatif seperti ini merupakan kunci untuk menjana permintaan antarabangsa terhadap acara seperti ini dan memacu perbelanjaan di dalam sektor pelancongan.

“Ianya mengujakan untuk menyaksikan badan korporat di Malaysia membawa inisiatif untuk mempromosi gabungan pelancongan, budaya dan hiburan.

“Saya ingin mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat dalam penganjuran festival Out of The World, yang menyediakan platform kepada rakyat Malaysia untuk belajar dan membangun dalam bidang ini.

“Saya percaya Malaysia mempunyai potensi untuk menerajui acara berkaliber tinggi seperti ini dan ingin menyaksikan lebih banyak acara seumpama ini pada tahun 2023,” katanya pada majlis perasmian festival Out of The World di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Dengan acara seumpama ini, Genesis Entertainment mensasarkan untuk meletakkan penanda aras di Asia Tenggara dengan penganjuran acara yang unik yang menampilkan kepelbagaian dalam pelancongan, seni, budaya dan hiburan.

Tambahan pula, seramai lebih 30,000 orang pengunjung dijangkakan akan menghadiri acara ini, menepati sasaran untuk menyumbang kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) Malaysia, dengan meningkatkan perbelanjaan pelancongan dan festival tersebut sebagai tarikan pelancong tempatan dan antarabangsa.

Lens Chan

Ketua Pegawai Eksekutif Genesis Entertainment Lens Chan berkata, pihaknya berbangga dapat memainkan peranan dalam inisiatif tersebut yang juga merupakan tanggungjawab pihaknya sebagai sebuah jenama tempatan untuk mempertingkatkan industri hiburan dan pelancongan di Malaysia.

“Kami di Genesis Entertainment menjangkakan untuk melangkaui semua jangkaan tentang festival Out of The World pada tahun ini, dan setiap tahun yang akan datang, demi memaparkan Malaysia sebagai negara yang mampu membangunkan projek dan inovasi yang berkualiti kepada dunia,” katanya.

Tambahnya, acara itu turut mengembangkan pasaran pekerjaan dan mewujudkan peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia dalam industri hiburan dan pelancongan.

Genesis Entertainment teruja untuk menyambut para pengunjung dari seluruh dunia untuk mengalami apa yang Malaysia mampu tawarkan.

Tiket-tiket festival muzik dan air Out of The World boleh didapati dengan tawaran pelbagai pakej seperti berikut:

PEMBELIAN AWAL
PASS 1 HARIPASS 3 HARI
SEORANGRM238RM638
4 ORANGRM918RM2,478
10 ORANGRM2,188RM5,868
HARGA NORMAL
PASS 1 HARIPASS 3 HARI
SEORANGRM338RM918
4 ORANGRM1,308RM3,538
10 ORANGRM3,138RM8,488

*Harga tiket termasuk Kostum edisi terhad & pistol air (untuk 1000 pembelian pertama)

*Harga tiket boleh berubah dari masa ke semasa

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.ootw.asia/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *