Home » Choco Albab perkenal produk baru Unicorn Strawberry Chocolate bersaiz mini

Choco Albab perkenal produk baru Unicorn Strawberry Chocolate bersaiz mini

choco albab

SELEPAS kejayaan memberangsangkan menerusi produk bijirin coklat, syarikat produk makanan ringan berasaskan coklat dan bijirin Choco Albab, Saudagaar Asia Sdn Bhd kini tampil memperkenalkan inovasi terbaharu edisi berwarna-warni, Unicorn Strawberry Chocolate.


Pengasasnya, Said Saiful Fazli berkata, antara keistimewaan produk edisi terhad itu ialah penggunaan coklat strawberi premium digandingkan bersama bijirin berwarna warni yang direka khas bagi memenuhi keperluan pelanggan cilik.


Menariknya, produk kelima yang dikeluarkan oleh Choco Albab itu didatangkan dalam pek mini yang lebih mudah dibawa ke mana sahaja dan amat sesuai untuk kanak-kanak.


“Pasukan Choco Albab telah berusaha untuk menghasilkan satu lagi produk yang inovatif dan ianya direka khas bagi memenuhi keperluan pelanggan cilik kami dengan tub yang lebih kecil berbanding tub besar bagi produk terdahulu.


“Bahan-bahan produk Unicorn Strawberry Chocolate pula terdiri daripada coklat strawberi premium, bijirin premium serta minyak sayuran,” katanya ketika ditemui pada majlis perasmian Unicorn Strawberry Chocolate di Kuala Lumpur, baru-baru ini.


Tambahnya, produk terbaharu itu telah menjalani R&D yang teliti untuk menghasilkan produk yang terbaik dan berkualiti sekaligus dapat memenuhi pasaran tempatan dan mempunyai kelebihannya yang tersendiri.


Penjualan produk Unicorn Strawberry Chocolate akan dibuka untuk tempahan dalam masa terdekat dan bilangannya terhad kepada 100,000 tub mini untuk keluaran pertama.


Choco Albab yang ditubuhkan ketika negara dilanda pandemik Covid-19 pada 2020 sebelum ini telah mendapat permintaan sehingga 100,000 tub sebulan.


Produk bijirin campuran Choco Albab sebelum ini menggunakan kombinasi coklat dan kacang Almond yang sangat premium dengan empat jenis perisa iaitu Choco Rice, Choco Ball Mini Choco Crunch dan Belgian Dark Chocolate.


Said berkata lagi, perkataan albab dalam jenama berkenaan turut memberi maksud yang sangat simbolik.
“Ia diambil daripada bahasa Arab yang membawa maksud pintu. Pintu itu juga memberi makna lebih tepat kepada ‘Pintu Rezeki’ dan ‘Pintu Kebahagiaan’.


“Dengan jenama ini, kami alu-alukan ramai lagi menyertai pasukan kami untuk menjana pendapatan. Kita bermula dengan 200 ejen dan sehingga kini sudah memilikit 15,000 ejen dan dropship,” katanya.

6 thoughts on “Choco Albab perkenal produk baru Unicorn Strawberry Chocolate bersaiz mini

  1. terbaiknyaaa, confirm sedap sangat ni!! especially budak-budak memang guarantee akan sukaa 😍😍

  2. Anak akk taknak kongsi ngan akk.. Dia nak makan sorang dia je.. Huhu.. Syedap giler tak manis leting. Kalau jadi doorgift party anak ni confirm kebabommmm

  3. Choco ALBAB lain Dr yang lain… MKN jer, dah rasa coklat ye y primeum, manis paling best,sbb kurang manis, pilihan choco byk,LG best makan choco mini Dorayaki,eerrmmm dapat tak egat org belakang 😋😋🤭🤭(maaf).. yang paling best makan tak muak,rasa seimbang je.. kunyah2 nak LG , kunyah2 nak LG.. jd mgiler😂😂 MMG tak rugi beli.. tp rugi sapa x beli🤭🤭 choco ALBAB terbaik n best…,👍👍👍👍👍👍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *