Home » Gintell lancar kerusi urut S6 Plus 8-Hands Wellness Chair, bawa peminat bertemu Simon Yam

Gintell lancar kerusi urut S6 Plus 8-Hands Wellness Chair, bawa peminat bertemu Simon Yam

Rangkaian perniagaan penjagaan kesihatan dan kecergasan terbesar di Asia Tenggara dan Malaysia, Gintell telah merasmikan pelancaran kerusi urut Siri Wellness Chair iaitu GINTELL S6 Plus, 8-Hands Wellness Chair baru-baru ini.

Ia merupakan kerusi urut yang pertama di pasaran yang memiliki fungsi “8-Hands Twin Rollers” iaitu fungsi urutan dwitangan.

Dwi-tangan tersebut dibahagikan kepada dua iaitu pada bahagian atas badan (bahu dan leher) dan bahagian bawah (pinggang dan punggung) untuk melegakan seluruh badan.

GINTELL juga melancarkan pembukaan Signature Showroom yang merupakan cawangan ke-117 yang terletak di aras 6, Pavilion Kuala Lumpur.

Urutannya seperti 4 tukang urut sedang mengurut seluruh badan pada masa yang sama. Urutan 8D Dwi-Tangan ini direka khas melalui program auto untuk membantu mengurangkan tekanan mental, mengurangkan sakit otot dan kekakuan otot.

GINTELL S6 Plus juga mempunyai sistem AI Fatigue Bio-Scan. Sistem BIO-Senses ini boleh mengimbas dan mengesan kadar denyutan jantung (nadi), oksigen darah, dan indeks kelesuan badan anda.

Pengguna cuma perlu letakkan jari pada panel biometrik selama 30 saat untuk mengaktifkan sistem ini. Selepas kadar denyutan dan indeks badan dikesan, ia akan menyediakan program urutan automatik yang bersesuaian dengan kadar indeks semasa.

Program Thai Stretch 230° sangat disyorkan kerana ia memberikan regangan seluruh badan untuk melonggarkan ketegangan otot pada sudut 230°.

Program ini telah dirujuk dan disahkan sepenuhnya oleh Tit-Tar Master, Dato’ Seri Master Chris Leong. Bahagian badan yang difokuskan adalah leher, bahu, belakang, pinggang, lumbar dan kaki.

Program ini secara tidak langsung dapat membantu anda membuat senaman regangan bagi penjajaran struktur badan untuk meningkatkan kekuatan otot serta fleksibiliti sendi.

Dilengkapi Spa Terapi Haba

GINTELL S6 Plus turut dilengkapi dengan Spa Terapi Haba 360°. Terapi ini merupakan salah satu ciptaan inovatif terbaru di mana ia menggunakan beg udara haba yang mampat.

 Ia juga mempunyai tali pengikat bersilang yang lembut dan ringan yang diperbuat daripada “graphene” untuk pemanasan dan penyerapan lebih baik di bahagian abdomen.

Spa terapi haba dapat membantu melegakan ketegangan otot secara keseluruhan dan mengurangkan kesakitan yang disebabkan oleh kekejangan otot atau sengugut.

Tingkat kualiti tidur dan kurangkan tekanan

Program “Brain Relief Therapy” dalam GINTELL S6 Plus adalah ciri unik yang direka khas untuk meningkatkan kualiti tidur dan mengurangkan tekanan mental.

Program ini dapat mewujudkan suasana yang tenang dimana muzik latar yang lembut akan dimainkan sepanjang sesi urutan bagi menenangkan pemikiran dan secara tidak langsung merehatkan saraf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *