Home » Formulasi baru ProVita Secret Desire, bakal tembusi pasaran Indonesia

Formulasi baru ProVita Secret Desire, bakal tembusi pasaran Indonesia

MEMILIKI kulit cerah berseri sememangnya menjadi dambaan setiap wanita malah ada yang sanggup menghabiskan wang sehingga ribuan ringgit demi mendapat kulit wajah idaman. 

Dengan ProVita iaitu suplemen kecantikan berasaskan botani yang ditambah baik dari jenama produk kecantikan Secret Desire, anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada kulit yang kusam dan kasar, malah tampil lebih bertenaga dek kesibukan tugas harian sebagai wanita. 

Pengasasnya, Rozita Baharom, 36, berkata, ProVita dalam bentuk cecair yang boleh terus diminum ini adalah formulasi baru dari keluaran sebelum ini yang berbentuk serbuk. 

“ProVita diperkenalkan pada 2021 dengan matlamat membantu wanita yang ingin tampil cerah semulajadi, mencerahkan kulit kusam dan berseri. Untuk keluaran terbaru ini ia ditambah dengan bahan aktif iaitu Opitac yang membantu menganjalkan kulit dan mengurangkan masalah bintik hitam pada wajah.

Opitac juga berfungsi membantu dari dalam lapisan kulit untuk mengurangkan kedutan dan jeragat manakala kesannya dapat dilihat dalam tempoh seawal dua minggu dengan pengambilan yang konsisten,” katanya ketika ditemui pada sidang media pelancaran ProVita dengan formulasi terbaharu di Kuala Lumpur baru-baru ini. 

Rozita yang lebih mesra dengan panggilan Cheta Potpet berkata, ProVita adalah produk ke 46 dihasilkan Secret Desire dengan kesemua bahan yang digunakan dalam produk jenama itu diformulasi dengan bahan semulajadi.

Disebabkan itu katanya, produk ProVita yang juga diklasifikasikan sebagai makanan tambahan itu selamat diambil wanita hamil malah wanita yang datang bulan. 

“Setiap produk saya akan cuba terlebih dahulu untuk memastikan keberkesanannya sebelum ia dipasarkan. Misalnya untuk ProVita ini saya telah cuba pada diri sendiri, hasilnya memang kulit saya semakin cerah, malah lebih bertenaga kerana mengandungi multivitamin,” katanya sambil menambah jenama itu beroperasi di Pulau Pinang. 

Ditanya sama ada produk tersebut mengandungi kandungan gula tinggi untuk memberikan rasa sedap, Cheta berkata ProVita diformulasikan dengan rendah kandungan gula, berasa pahit sedikit kerana kandungan herba tapi rasanya masih boleh diterima dan sedap. 

Dari segi pengambilannya pula, Cheta berkata, setiap sachet boleh diminum terus satu setiap hari tanpa pantang larang ketat seperti perlu minum banyak air seperti produk lain.

“Tiada pantang larang, teruskan rutin harian anda seperti biasa misalnya minum air mengikut keperluan masing-masing selain rutin penjagaan kulit yang biasa anda lakukan,” jelasnya. 

Selain itu, di atas sambutan yang amat menggalakkan menerusi pasaran tempatan, Cheta berkata ProVita akan menembusi pasaran Indonesia tidak lama lagi. 

Dijual dengan harga RM59 sekotak berisi 7 sachet, produk ini boleh didapati melalui agen dan stokis atau media sosial, @secretdesireofficial. Info lanjut melalui laman web https://www.secretdesire.my/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *