Home » In Saff tawar pakej umrah Super Jimat serendah RM4970 untuk B40

In Saff tawar pakej umrah Super Jimat serendah RM4970 untuk B40

pakej umrah

KUALA LUMPUR – Pakej Umrah Super Jimat yang ditawarkan pada harga RM4,970 oleh In Saff Travel & Tours (In Saff) antara inisiatif terbaik bagi memastikan lebih ramai umat Islam khususnya golongan B40 berpeluang mengerjakan ibadah itu di Tanah Suci.

Pengarah Urusannya Mohd Fahmi Mohd Nawi berkata, selain membuka ruang untuk golongan kurang berkemampuan menjadi tetamu Allah, idea menawarkan pakej selama 9 hari 7 malam (9H 7M) itu adalah hasil daripada permintaan daripada ramai jemaah yang tidak mendapat cuti lama tetapi mempunyai keinginan untuk ke Tanah Suci. 

“Dengan mengambil kira situasi ekonomi yang semakin mencabar ini, pihak kami sentiasa peka dan mencari jalan bagi membantu golongan yang kurang berkemampuan untuk menjadi tetamu Allah. 

“Kami yakin bahawa bukan duit yang memberikan peluang umrah, tetapi Allah yang menjemput kita sebagai tetamuNya. Selain itu mereka yang bekerja agak susah untuk mendapatkan cuti yang panjang maka, inilah antara peluang untuk mereka menunaikan umrah dengan selesa dan ruang masa yang tidak lama,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Pelancaran Pakej Super Jimat 9H 7M di Grand Barakah, Ampang baru-baru ini.

Kumpulan pelepasan pertama Pakej Super Jimat telah berlepas pada hujung Februari lalu dengan penerbangan AirArabia dan terus dilaksanakan sehingga April 2025 dengan pelbagai pilihan penerbangan.

Terdahulu, Mohd Fahmi turut mengumumkan Pakej Umrah Edisi Istimewa 9H 7M dengan harga serendah RM4,970 menerusi dua penerbangan khas menaiki pesawat Malaysia Airlines yang mana mereka dijadualkan berada di Mekah selama empat hari dan tiga hari di Madinah

“Dua trip istimewa yang akan menerbangkan seramai 566 jemaah pada hari ini (2 Mei) dan 3 Mei merupakan salah satu peluang yang sukar dipercayai ramai memandangkan ketika ini kos menunaikan umrah adalah semakin tinggi.

“Selagi lagi kami dituduh scammer namun ia tidak mematahkan semangat syarikat kami yang telah beroperasi selama 10 tahun ini malah track record menunjukkan ramai jemaah berulang selain testimoni sukarela daripada bekas jemaah yang berpuas hati dengan perkhidmatan kami,” katanya. 

Meskipun pakej itu tidak dilengkapi dengan kemudahan makan dan minum serta bagasi, namun syarikat itu tetap mengutamakan kemudahan lain seperti bantuan dan bim­bingan daripada mutawif berpe­ngalaman.

Mengulas lanjut katanya, In Saff tidak meletakkan kepentingan keuntungan yang tinggi tetapi lebih kepada memampukan jemaah untuk mengerjakan umrah.

Katanya, sebelum ini syarikat itu juga pernah dianggap scammer kerana mewujudkan Pakej Umrah Lama, Harga Jimat. 

Di waktu pasaran hanya menjual umrah 12 hari 10 malam, In Saff turut mempelopori pakej baru, iaitu umrah 40 waktu solat, dan sekarang dimasyurkan dengan umrah 22 hari dengan kesemua pakej diwujudkan telah berjaya diterbangkan tanpa sebarang masalah.

Jelas Mohd Fahmi, kekuatan syarikat yang berpangkalan di Kuala Terengganu, Terengganu itu adalah atas rekomendasi jemaah yang telah menggunakan perkhidmatan syarikat itu.

In Saff te­lah berjaya menerbangkan lebih 9,000 jemaah umrah tahun lalu dan mensasarkan menarik lebih 10,000 jemaah tahun ini.

Syarikat itu menyediakan pelbagai pilihan pakej mengikut variasi dan antara pakej yang disediakan ialah Pakej Premium, Menara Jam, Ekonomi dan Super Ekonomi dengan dua pilihan iaitu 12 hari dan 22 Hari. 

In Saff beroperasi di 31 cawangan di seluruh Malaysia termasuk di Sabah untuk memudahkan jemaah berurusan dan dapat mengikuti Kursus Umrah setiap minggu.

Syarikat ini juga turut mendapat kepercayaan ramai selebriti tanah air antaranya pelakon, Puteri Sarah Liyana yang telah beberapa kali menggunakan perkhidmatan mereka.

“Kami akan meneruskan usaha dengan menyediakan pakej yang menjimatkan kos dan memberi keselesaan buat semua. Salah satu kekuatan In Saff ialah mempunyai ketua kumpulan dan mutawif terlatih serta berpengalaman,” katanya.

Syarikat ini juga turut membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai keluarga besar In Saff.Travel & Tours. Layari laman web https://insafftravel.com.my/ untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *