Home » Nikmati hidangan autentik Baba Nyonya di Hotel Santa Grand Signature Kuala Lumpur

Nikmati hidangan autentik Baba Nyonya di Hotel Santa Grand Signature Kuala Lumpur

grand santa

SESEKALI ingin mengubah selera anda dengan hidangan asli Peranakan (Baba Nyonya) pasti mencetuskan kelainan deria rasa.

Hidangan Baba Nyonya mempunyai keistimewaannya sendiri apabila ramuan asli mereka diperkaya dengan rasa rempah tempatan halus, sekali gus menepati cita rasa rakyat Malaysia.

Hotel Santa Grand Signature Kuala Lumpur menampilkan menu promosi terbaharunya – ‘Authentic Nyonya Noodles Hut’ untuk meraikan masakan warisan budaya Baba Nyonya.

Menu promosi ini boleh dinikmati di tiga tempat iaitu Kopi Bar (Aras bawah), Kapitan Cafe dan Sky Lounge mulai 1 Ogos 2023 sehingga 31 Disember 2023.

Kini, anda tidak perlu lagi mengembara jauh hingga ke Melaka untuk menikmati hidangan asli Baba Nyonya kerana hidangan ini dimasak khas dengan kepakaran cef-cef tempatan iaitu Tengku Abdul Hakim (Senior Sous Chef), Chef Nabilah Hanum (Chef De Partie) dan Chef Syafik (Demi Chef).

Dari kiri Chef Nor Syafiq (Demi Chef), Chef Md Hanapi Mahat (Eksekutif Chef), Chef Tengku Abdul Halim (Seniour Sous Chef) dan Chef Nabilah Hanum (Chef De Partie)

Pencinta laksa misalnya, boleh memilih tiga jenis laksa atau mi iaitu Laksa Asam, Mi Kari dan Laksa Nyonya Peranakan dari menu tersebut pada harga serendah RM15 sahaja setiap hidangan.

Istimewanya, semua hidangan disediakan secara tradisional menggunakan ramuan asli yang berkualiti premium dan segar.

Selain daripada laksa, anda juga boleh menikmati sajian enak di Santa Grand Signature seperti cucur udang, kuih-muih Nyonya, sagu gula melaka dan banyak lagi.

Untuk tempahan, sila hubungi +603-2027 1969 atau e-mel kepada reservation@santagrandhotels.com.my.

Hotel berkonsepkan butik setinggi 18 tingkat ini mempunyai 282 bilik turut menawarkan penginapan kontemporari moden dengan panorama KL Tower dan KLCC yang cukup indah.

Untuk maklumat lanjut tentang hotel dan menempah bilik, sila layari www.santagrandhotels.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *