Home » Nivea terima pengiktirafan Malaysia Book of Records penyertaan terbesar dalam cabaran anti bintik hitam

Nivea terima pengiktirafan Malaysia Book of Records penyertaan terbesar dalam cabaran anti bintik hitam

nivea

NIVEA baru-baru ini telah menerima pengiktirafan dari Malaysia Book of Records untuk Penyertaan Terbesar dalam Cabaran Anti Bintik Hitam yang mana ribuan rakyat Malaysia memberi testimoni positif terhadap ujian dan bukti revolusi NIVEA LUMINOUS630.

Lebih dari 90 peratus pengguna sebenar produk bersetuju dengan kandungan terobosan LUMINOUS630 yang sangat efektif dalam melawan bintik hitam.

Pengurus Serantau Beiersdorf Malaysia & Singapura Ng Hock Guan mendedikasikan anugerah dan pengiktirafan kepada semua pengguna sebenar NIVEA LUMINOUS630 di Malaysia.

“Kami berasa gembira menyaksikan kejayaan pengalaman ribuan pengguna sebenar dengan NIVEA LUMINOUS630 yang berevolusi ini.

“Penerimaan anugerah dan pengiktirafan daripada “Malaysia Book of Records” merupakan pencapaian yang penting buat kami – mengukuhkan lagi apa yang kami tahu dan percaya dengan kejayaan dan solusi yang efektif terhadap bintik hitam yang terdapat di dalam NIVEA LUMINOUS630.

“Pengiktirafan ini adalah kerana ramai pengguna yang telah menguji dan membuktikan keberkesananya melalui ulasan yang positif dan ini merupakan satu pencapaian yang besar untuk NIVEA di Malaysia,” katanya.

NIVEA LUMINOUS630 adalah hasil dari 10 tahun kajian yang mendalam dan melalui proses pengujian 50,000 molekul oleh saintis kulit di Jerman.

NIVEA LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum merupakan ciptaan anti bintik hitam terobosan yang dirumuskan untuk mengurangkan bintik hitam, garis halus dan meningkatkan keserian dalam masa 2 minggu tanpa merosakkan kulit.

Tambah Ng, dalam masa lebih 2 tahun, NIVEA LUMINOUS630 telah menjadi serum anti bintik-hitam No 1 di Dunia.

Dalam tinjauan terbaru di kalangan pengguna tempatan, kami menerima maklum balas yang menakjubkan di mana 99 peratus bersetuju bahawa produk itu membantu memberikan mereka kulit yang tanpa cela dan berseri.

Pada majlis itu, Dr Shazril Shaharuddin dalam perkongsiannya memberikan pandangan yang lebih mendalam tentang sains di sebalik NIVEA LUMINOUS630.

Katanya, bintik hitam merupakan salah satu cabaran penjagaan kulit yang dihadapi oleh jutaan orang di seluruh dunia dan ramai yang bergelut untuk mencari penyelesaian yang berkesan.

Menurutnya, tyrosinase inhibitors merupakan penyelesaian yang paling biasa dan selamat serta digunakan secara meluas di pasaran.

“Bagaimanapun, kebanyakannya tidak berkesan atau lambat menunjukkan hasil kerana bahan aktif diuji pada enzim cendawan, yang kurang berkesan pada kulit manusia.

“Inilah yang membezakan NIVEA LUMINOUS630, ramuan inovasi terobosan ini telah diuji dengan tyrosinase manusia untuk pemeriksaan inhibitor dan terbukti 10x lebih berkesan dalam mengurangkan bintik-bintik hitam berbanding bahan aktif pencerah terkenal lain di pasaran,” katanya.

LUMINOUS630 juga telah dipatenkan dan terbukti secara klinikal dan disahkan oleh Institut Dermatologi serta turut diterbitkan dalam Journal of Investigative Dermatology yang terkenal di dunia, JID.

Rangkaian penuh NIVEA LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum kini boleh didapati disemua cawangan Watsons dan secara dalam talian di kedai rasmi NIVEA.

Rangkaian ini terdiri daripada penjagaan kulit siang dan malam, serta produk rawatan mata.

Untuk maklumat lanjut tentang produk NIVEA dan kemas kini terbaru, sila ikuti www.facebook.com/mynivea atau layari https://www.nivea.com.my/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *