Home » Buttonscarves rai ulang tahun ke 7, jadi fenomena fesyen di Malaysia dan Indonesia

Buttonscarves rai ulang tahun ke 7, jadi fenomena fesyen di Malaysia dan Indonesia

Selama 7 tahun, Buttonscarves telah berkarya dan menjadi salah satu jenama yang mengharumkan industri fesyen di Indonesia dan kini melebarkan sayapnya di Malaysia.

Percaturan jenama berasal dari negara jiran ini nampaknya membuahkan hasil malah berjaya menempatkan diri sebaris nama popular fesyen terkini khususnya buat Muslimah di Malaysia.

Baru-baru ini, Buttonscarves meraikan ulang tahunnya ke 7 bersama penyokong setia jenama digelar BSLady secara serentak di 21 kota serentak di Indonesia dan Kuala Lumpur, Malaysia.

Bertepatan dengan bulan Ramadan, Buttonscarves meraikan sambutan itu dengan kehadiran 130 tetamu daripada rakan jenama, media, serta komuniti BSLady di Malaysia untuk majlis berbuka puasa di Hotel W Kuala Lumpur.

Buttonscarves juga merayakan momen istimewa ini dengan pelancaran ‘Hold Me Bag’, beg tangan yang kini telah menerima status ikonik atas kehadirannya dalam pemasangan ‘Hold Me Bag’ gergasi pada bulan Februari lalu di Times Square, New York.

Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Kreatif Buttonscarves, Linda Anggrea berkata, sambutan ulang tahun ke 7 Buttonscarves secara global itu merupakan bentuk rasa syukur atas sokongan BSLady yang telah setia menemani Buttonscarves hingga kini.

Buttonscarves juga memberikan kejutan istimewa untuk BSLady, iaitu The 7th Anniversary Scarf khusus untuk BSLady yang hadir dalam acara tersebut.

Sambutan itu juga menjadi momen refleksi akan pencapaian demi pencapaian yang telah dilalui dari #ButtonscarvesGoesGlobal.

Pengarah Negara Buttonscarves Malaysia, Sharifah Itasha Jamalullail turut menyatakan rasa syukur tentang perkembangan positif jenama itu di Malaysia.

“Alhamdulillah, dalam tempoh kurang 8 bulan, sambutan yang kami terima daripada BSLady, rakan media, rakan niaga, serta dari industri fesyen di #ButtonscarvesGoesGlobal amat mengagumkan.

“Kami berasa rendah diri dengan peluang dan sokongan yang diberikan ini” katanya.                                                                                                  

Tambahnya, sempena ulang tahun ke 7 itu, turut dilancarkan koleksi tudung terbaharu yang dinamakan Siri Bèl Flè.

Siri istimewa tersebut telah dilancarkan secara eksklusif di laman sesawang dan seluruh cawangan Buttonscarves di Malaysia sahaja.

Siri Bèl Flè ini menampilkan corak peonies yang cantik sempena meraikan kegembiraan dan kebahagiaan penggemar jenama pakaian tersebut.

“Kami pernah mengeluarkan siri pertama yang diinspirasikan oleh Malaysia yang dipanggil The Malaya Series, yang menampilkan mercu tanda ikonik di Kuala Lumpur, dan ia ternyata menjadi popular dalam komuniti BSLady kami yang cantik bukan sahaja di Malaysia tetapi di Indonesia juga” jelasnya lagi.

Tambahnya, dengan perkembangan dan penerimaan positif dari peminat fesyen, Buttonscarves Malaysia kini mempunyai lima cawangan butik di seluruh Lembah Kelang.

Setelah mencapai pelbagai kejayaan sejak meluaskan sayap perniagaan mereka di Malaysia pada tahun 2018, Buttonscarves juga turut memilih pelakon Elfira Loy sebagai duta pertama Buttonscarves Malaysia.

Buttonscarves ialah jenama fesyen Indonesia yang ditubuhkan pada 2016 yang didedikasikan untuk menghasilkan potongan bergaya hanya menggunakan bahan terbaik dalam kelas dan rekaan yang luar biasa.

Sehingga kini, Buttonscarves mempunyai lebih 40 cawangan yang terletak di seluruh Indonesia dan berkembang pesat di Malaysia, Singapura, dan Brunei Darussalam.

Buttonscarves boleh didapati di pusat membeli-belah utama di seluruh Malaysia dan Asia Tenggara melalui penghantaran www.buttonscarves.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *