Home » Tangkak Beef Noodle House buka cawangan kedua di Berjaya Times Square

Tangkak Beef Noodle House buka cawangan kedua di Berjaya Times Square

tangkak beef

PENGGEMAR makanan di Lembah Klang kini boleh menikmati hidangan daging yang lazat dengan pembukaan cawangan terbaharu Tangkak Beef Noodle House di Berjaya Times Square. 

Dengan hampir 50 tahun warisan, jenama itu telah mengambil satu lagi langkah besar dalam pengembangannya dalam komuniti restoran Halal – menawarkan hidangan mi sup daging yang ikonik dan banyak lagi kepada komuniti yang luas.

Tangkak Beef Noodle House menawarkan menu yang luas yang menampilkan daging lembu dari Hereford Australia yang telah diternak dengan standard kebajikan haiwan tertinggi. 

Sup All Mix mereka membolehkan pelanggan menikmati pelbagai pilihan potongan daging seperti perut, tendon, campuran usus dan banyak lagi dengan mi mereka. Malah, pelanggan juga boleh memilih untuk mendapatkan daging dengan mi bihun atau nasi.

Restoran ini menjejaki keturunannya kepada gerai mi sup daging Tangkak asal yang ditubuhkan pada tahun 1976 oleh Au Ah Kuang di pekan kecil Tangkak, Johor. 

Penubuhan itu dinamakan Restoran Kuang Fei sebagai penghormatan kepada bapanya, pencipta asal hidangan mi sup daging ala Hainan mereka dengan sentuhan tradisi Malaysia.

Beberapa dekad kemudian, rasa tradisional ini masih hidup dan berkembang maju. Jenama itu telah disesuaikan untuk memenuhi pelanggan baharu mereka yang semakin meningkat dalam komuniti Halal berikutan pembukaan cawangan Tangkak Beef Noodle House yang pertama di Tropicana Gardens Mall pada 2023.

Pengarah Tangkak Beef Noodle House Au Ai Leen berkata, pihaknya sangat teruja untuk meneruskan hidangan legasi yang dilahirkan di Tangkak kepada lebih ramai pelanggan di Kuala Lumpur. 

“Resipi kami adalah kebanggaan kami. Kami mengambil beberapa jam setiap hari bagi memasak makanan tersebut agar mencapai rasa yang sempurna dan asli yang kini tersedia ada untuk komuniti Halal kami. 

“Kami berharap lebih ramai orang akan terus menyokong Tangkak Beef Noodle House dan restoran tempatan lain yang menyajikan hidangan asli Malaysia,” katanya.

Majlis pelancaran itu diserikan dengan kehadiran Duli Yang Maha Mulia Sultanah Hajjah Kalsom selain Pengarah Eksekutif Berjaya Corporation Berhad Tan Tee Ming; Puan Sri Esther Tan; Pengerusi OrphanCARE, Tan Sri Faizah dan Pengasas Tangkak Beef Noodle House, Au Ah Kuang.

Tangkak Beef Noodle House turut menyumbangkan RM10,000 kepada OrphanCARE. OrphanCARE adalah satu organisasi yang memberi tumpuan kepada menjaga anak yatim dan menempatkan bayi yang tidak diingini. Dana ini akan digunakan untuk memacu inisiatif ini untuk organisasi tersebut.

Dengan pembukaan cawangan di Berjaya Times Square, Tangkak Beef Noodle House menyasarkan untuk meneruskan momentum dengan pengembangan di seluruh Malaysia. 

Menurut Au Ai Leen, dia menyasarkan untuk mencapai 50 cawangan dalam tempoh 5 tahun akan datang.

Cawangan baharu Tangkak Beef Noodle House terletak di No. LG-21 & LG-22, Level LG, Berjaya Times Square.

Untuk maklumat lanjut tentang Tangkak Beef Noodle House, layari Facebook and Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *