Home » Tourism Industry Award 2024 iktiraf penggiat industri pelancongan 

Tourism Industry Award 2024 iktiraf penggiat industri pelancongan 

KUALA LUMPUR – Bagi mengiktiraf penggiat industri pelancongan serta merancakkan sektor tersebut, Tourism Industry Award (TIA) akan diadakan pada 26 Julai 2024 di Royale Chulan Kuala Lumpur.

Sebanyak 60 anugerah akan disampaikan kepada penggiat industri pelancongan atas kecemerlangan dan sokongan mereka dalam pembangunan industri pelancongan di Malaysia.

Pengerusi Penganjur TIA 2024, Datuk Emmy Suraya Hussein berkata, anugerah tersebut mengiktiraf dan memberi penghormatan kepada penggiat industri pelancongan untuk produk dan perkhidmatan yang cemerlang dan inovatif.

Menurutnya, ia juga bertindak sebagai insentif kepada peserta untuk berusaha mencapai tahap profesionalisme dan kualiti tertinggi dalam kedua-dua produk dan perkhidmatan.

“TIA adalah satu penghormatan dan penghargaan tertinggi kepada individu dan organisasi yang memberi sumbangan cemerlang dan memainkan peranan penting dalam kejayaan industri pelancongan.

 “Saya mengambil kesempatan ini untuk menjemput semua pihak untuk mengemukakan pencalonan individu dan organisasi yang layak dalam kategori masing-masing dalam TIA 2024.

“Ketika ia sebagai satu cara untuk mengiktiraf dan memberi motivasi kepada mereka yang telah bekerja keras untuk memartabatkan taraf pelancongan di negara ini,” tambahnya.

Buat julung kalinya, anugerah berprestij ini dianjurkan oleh Persatuan Pembangunan Pelancongan Antarabangsa Malaysia (MITDA) dan anjuran bersama oleh MFMPA (Persatuan Pageant Permodelan Fesyen Malaysia) dan Santai Travel.

Emmy Suraya turut menzahirkan ucapan tahniah dan penghargaan kepada semua pihak yang telah menyumbang ke arah kejayaan industri pelancongan negara.

“Marilah kita bersama-sama meraikan dan menghargai semua pencapaian anugerah yang telah menyumbang ke arah perkhidmatan berkualiti dan pertumbuhan berterusan untuk industri pelancongan negara kita dan ini akan bertindak sebagai penanda aras untuk kecemerlangan dan amalan terbaik dalam industri kita.

“Anugerah ini bukan sahaja mengiktiraf dan memberi penghormatan kepada pemain industri pelancongan tempatan dan antarabangsa untuk produk dan perkhidmatan yang cemerlang dan inovatif, malah bertindak sebagai insentif kepada peserta untuk berusaha mencapai tahap profesionalisme dan kualiti tertinggi dalam kedua-dua produk dan perkhidmatan,” katanya.

Ahli-ahli perdagangan pelancongan Malaysia dan antarabangsa serta media dijemput untuk menyerahkan pencalonan mereka untuk mana-mana kategori anugerah.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi seketariat Tourism Industry Award 2024 di talian 603-23002478 atau 0122326152.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *