Home » 6 produk sunscreen Innisfree wajib anda cuba untuk perlindungan matahari

6 produk sunscreen Innisfree wajib anda cuba untuk perlindungan matahari

innisfree

Teruja merias wajah apatah lagi hasil solekan menampilkan sisi anggun wanita, ramai terlupa asas kepada solekan iaitu kulit sihat dengan rutin penjagaan kulit yang betul.

Malah ketika negara dilanda cuaca panas, kulit wajah pastinya memerlukan penjagaan yang lebih intensif bagi mengelakkan kerosakan, jerawat dan kulit berminyak.

Penggunaan krim pelindung tabir suria atau sunscreen juga adalah sangat digalakkan sekiranya anda berada di bawah terik mentari.

Selain berfungsi mengelakkan sinar UV merosakkan kulit, mungkin ramai yang tidak tahu sekiranya anda menggunakan produk mengandungi retinol, anda perlu memakainya bersama sunscreen.

Retinol berfungsi untuk mengurangkan kedutan, garis halus, menyekatakan tona kulit, mengecilkan pori serta membantu kulit untuk menjadi licin dan tegang.

Berikut 6 produk sunscreen daripada jenama penjagaan wajah dari Korea Selatan, Innisfree yang boleh anda cuba:

Efek Tone-up:

1.Tone Up Watering Sunscreen SPF50+ PA++++ (RM65.00 / 50ml)

Pelindung matahari gabungan ini mempunyai formula berasaskan kelembapan ringan untuk kesan tona semula jadi dan dewy. Ia mengandungi derivatif vitamin C untuk mencerahkan kulit dan boleh digunakan sebagai asas solekan.

2. Tone Up No Sebum Sunscreen SPF50+ PA++++ (Price: RM60.00 /50ml)

Pelindung matahari fizikal yang berfungsi sebagai asas solekan! Ia mengandungi Sebum Fix yang dipatenkan untuk liang pori dan penjagaan sebum. Ia memberikan kesan tone-up yang bertahan sehingga 24 jam dan boleh membantu mengawal kilauan supaya anda rasa segar dan terlindung sepanjang hari.

Penjagaan matahari intensif

3. Intensive Triple Shield Sunscreen SPF50+ PA++++ (RM65.00 / 50ml)

Pelindung matahari fizikal kalis air ini melindungi daripada sinaran UV, air dan cahaya biru. Ia mengandungi B-Circadin untuk anti-pengoksidaan kulit dan melindungi kulit daripada cahaya biru.

4. Intensive Long-Lasting Sunscreen EX SPF50+ PA++++ (RM64.00 / 50ml)

Pelindung matahari kalis air harian ini berfungsi dengan baik untuk kulit berminyak dan kombinasi. Ia digunakan untuk melembapkan kulit dan mempunyai kemasan matte. Ia mengandungi beta-glukan untuk menggalakkan penjanaan semula kulit.

Penjagaan Ekstra

5. Hyaluron-Moist Sunscreen Essence Texture SPF50+ PA++++ (RM82.00 / 50ml)

Pelindung matahari kimia ini mengandungi 8 jenis asid hyaluronik untuk penghidratan secara intensif menenangkan. Ia boleh diaplikasi dengan kerap tanpa meninggalkan kesan putih pada kulit.

6. Mild Cica-Sunscreen Tone-Up SPF50+ PA++++ (RM89.00 / 50ml)

Pelindung matahari fizikal ini mengandungi 5 jenis bahan dari cica untuk membantu melembapkan dan menenangkan kulit dengan kemasan yang lembut dan bersih. Ia mempunyai formula berasaskan hijau yang membetulkan kemerahan dan menawarkan kesan tona semula jadi tanpa meninggalkan sebarang lapisan putih, memberikan anda pilihan untuk solekan tanpa bedak asas!

Kuasa retinol untuk kulit halus dan bebas noda dalam 4 minggu

Retinol Cica Repair Ampoule terbaru dari Innisfree ini memperbaiki keadaan kulit anda secara keseluruhan, dicipta dalam Makmal Inovasi Hijau INNISFREE sendiri.

Produk terbaru dari Innisfree ini memanfaatkan gabungan kuasa retinol dan cica yang sentiasa menenangkan untuk melegakan dan merawat masalah kulit untuk kulit licin, bersih dan bebas cela seperti telur yang dikupas dalam masa 4 minggu sahaja!

Ia boleh didapati pada harga RM156 (30ml). Maklumat lanjut mengenai Innisfree di laman web https://www.innisfree.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *