Home » Aktif bertiktok, Eizlan Yusof tubuh Vibes International Agency

Aktif bertiktok, Eizlan Yusof tubuh Vibes International Agency

Tiktok

PUTRAJAYA: Dilihat sering aktif dalam aplikasi sosial media popular TikTok, pelakon dan pengarah, Dato’ Sri Eizlan Yusof mengambil keputusan untuk menubuhkan agensi TikTok sendiri.

Vibes International Agency, sebuah agensi Tik Tok yang ditubuhkan Eizlan Yusof pada April lalu, bernaung di bawah syarikat Kami Sempoi International Agency yang diasaskan oleh To Chin Swee atau lebih dikenali sebagai Pakcik Chin Swee.

“Walau pun baru ditubuhkan, saya berbangga kerana Vibes International Agency telah pun melebarkan sayap sehingga ke Asia Tenggara seperti Singapura dan Indonesia sejak April hasil kerjasama dengan pelbagai agensi TikTok lain, selain bercadang untuk menembusi pasaran Thailand dan Filipina.

“VIA turut menyimpan impian untuk menembusi ke negara-negara selain Asia Tenggara sekali gus meletakkan VIA sebuah agensi Tik Tok bertaraf antarabangsa yang membanggakan Malaysia,” katanya.

Selain Eizlan, turut bersama VIA ialah Kolonel Kehormat (PA) Dato’ Fyzal Fauzy, Datin Edriaty Idrus, Azri Abbas (Bossklan Agency) dan Muhammad Syukri Suhaimi (Pengurus Besar Kami Sempoi International Agency).

Bagi memberi aura kepada penubuhan VIA, lagu rasmi berjudul Vibes turut dilancarkan pada Mei lalu dan sudah pun berada di aplikasi Tiktok untuk tujuan promosi.

Lagu Vibes ciptaan Dani Kurama kini boleh diperdengarkan di platform Tik Tok Vibes International Agency.

Turut hadir pada majlis perasmian VIA di BoraOmbak Putrajaya pada Mei lalu ialah PPj. (PA) Ghazali Abdul Rahman, Pengarah Angakatan Pertahanan Awam Malaysia (Bahagian Pengurusan Angkatan), selain selebriti tempatan seperti Riezman Khuzaimi, Ajak Shiro, Fizie Roslan, Dazrin Kamarudin dan Reen Rahim yang aktif dalam aplikasi TikTok masing-masing.

Agensi TikTok ini memainkan peranan sebagai satu organisasi yang mengawal selia dan mempromosikan Tik Tok Live di platform Tik Tok selain bertanggungjawab memberikan latihan serta menggalakkan penggunanya untuk menceburkan diri sebagai pengacara siaran langsung Tik Tok .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *