Home » Ariani tampil koleksi hijab, busana Layar Raya 2023

Ariani tampil koleksi hijab, busana Layar Raya 2023

JENAMA fesyen Ariani kembali membawakan koleksi Aidilfitri, Ariani Layar Raya 2023 bersama rekaan tudung dan busana yang lebih segar dengan paduan warna menarik untuk digayakan di musim lebaran ini.

Meletakkan keselesaan dan eksklusif sebagai elemen utama dalam penghasilan tudung, Ariani mengilhamkan rekaan hijab dan busana terkini dengan pelbagai pilihan dan gaya cukup menawan.

Pengarah Pemasarannya, Datin Seri Farah Haryani Muhammad Philip berkata, sebanyak 101 rekaan hijab terbaharu diperkenalkan dengan kombinasi warna, material dan cetakan lebih unik, moden dan elegan dalam setiap helaian hijab.

Katanya, koleksi hijab merangkumi tudung polos dan tudung printed yang terdiri daripada voile embroidery, embroidery plain, jacquard twill, koleksi popsicle, shawl bersulam, instant.

“Kesemua koleksi ini direka dengan menyuntik pengalaman perayaan penuh glamor dan warna warni dalam helaian tudung yang selesa dan praktikal dengan sentuhan motif unsur alam, bunga-bungaan dan cetakan abstrak.

“Ariani Luxe adalah rangkaian koleksi hijab premium yang direka oleh pereka berkemahiran dan berpengalaman dengan sentuhan artisan yang mahir dalam mereka bentuk pola dengan perincian lace dan Swarovski eksklusif,” katanya.

Menurut Farah, Ariani Luxe ditafsir sebagai sebuah jenama hijab premium yang mampu membangkitkan pesona dan personaliti wanita dalam berfesyen.

Katanya, Ariani berpaksikan dengan identiti jenama ini yang sentiasa menghasilkan koleksi selendang dan hijab pada harga terbaik dan berpatutan seiring dengan kualiti tudung yang dihasilkan, baik untuk pasaran butik fizikal juga untuk pasaran online.

“Kesemua koleksi tudung Ariani Layar Raya 2023 ini disasarkan untuk semua wanita pelbagai peringkat usia.

“Pada tahun ini juga Ariani tampil kelainan apabila buat pertama kalinya melancarkan sub jenama baru khas kepada kaum adam, iaitu Aryan.

“Bermula dari kanak-kanak sehingga golongan dewasa, Aryan adalah pilihan tepat untuk mereka yang inginkan kelainan untuk bergaya di musim lebaran nanti,” katanya.

Koleksi Aryan juga amat rapat dengan perwatakan lelaki yang sukakan imej ringkas dan selesa dan ini akan dijual secara eksklusif di House of Ariani.

Dalam pada itu, Datin Lisa Surihani diperkenalkan sebagai duta Ariani yang baharu di samping pengacara Uyaina Arshad dan pelakon Bella Dally.

Ariani RTW menampilkan 109 koleksi lebaran merangkumi kurung moden polos, kurung printed moden, kaftan dan 3 jubah.

Menerusi koleksi ini, kesemua rekaan mengangkat seni cetakan dalam nuansa pastel dan vibrant yang menyerlahkan lagi imej kewanitaan pelanggan Ariani meraikan Aidilfitri.

Bersesuaian dengan konsep ready-to-wear, Ariani RTW mahukan setiap wanita merasai pengalaman perayaan yang istimewa dengan memperkenalkan harga mampu milik dan berbaloi untuk dimiliki disamping rekaan yang minimal dan elegan.

Istimewanya tahun ini, setiap koleksi didatangkan dengan kepelbagaian size bermula XXS sehingga 6XL.

Malah pada tahun ini juga, Ariani RTW turut memperkenalkan rekaan khusus bagi membolehkan ibu bergaya sedondon dengan si cilik di hari raya.

 The Premium Series by Ariani RTW pula khusus untuk pelanggan yang gemarkan rekaan mewah dengan sentuhan eksklusif dan dijual dalam kuantiti yang terhad.

Penggunaan material berkualiti tinggi dengan pelbagai rekaan potongan yang dilengkapi dengan aksesori bertatahkan swarovski antara keistimewaan koleksi The Premium Series ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *