Home » Beauté Library anjur Pinktober Festival dan The Pinky Run 2023, bawa mesej kesedaran kanser payudara

Beauté Library anjur Pinktober Festival dan The Pinky Run 2023, bawa mesej kesedaran kanser payudara

KUALA LUMPUR – Sempena menyambut bulan kesedaran dan pencegahan kanser payudara, Beauté Library akan menganjurkan Pinktober Festival and The Pinky Run 2023 buat tahun kedua.

Berlangsung pada 13 hingga 15 Oktober 2023 di Pusat Beli-Belah MyTOWN Shopping Centre, festival ini menawarkan pelbagai aktiviti mesra keluarga antaranya Larian Fun Walk 3KM dan Fun Run 5KM melalui laluan di sekitar MyTOWN Shopping Centre.

Ketua Pegawai Eksekutif Beauté Library Wilson Lee berkata, tujuan acara berkenaan dilaksanakan adalah  untuk terus meningkatkan kesedaran mengenai kanser payudara, yang membawa mesej mencegah awal adalah lebih baik.

“Selain itu, acara ini juga bagi mengumpul dana bagi Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM).

“Jumlah dana terkumpul akan disalurkan bagi membantu wanita yang kurang bernasib baik supaya dapat mengakses pemeriksaan kanser payudara secara percuma atau dengan kadar diskaun yang ditetapkan oleh NCSM,” katanya dalam satu kenyataan.

Pinky Run adalah antara inisiatif Beauté Library untuk memperkasakan wanita melalui peluang pekerjaan dan pembangunan kerjaya.

Pada acara Pinky Run 2018 telah menarik 3,000 peserta dan berjaya mengumpul dana sebanyak RM10,000 untuk NCSM.

Oleh itu Lee berkata, bagi tahun ini Beauté Library berhasrat untuk menggandakan jumlah kutipan dana bagi membantu lebih ramai wanita untuk menjalani pemeriksaan kanser payudara dan sokongan rawatan terutamanya untuk komuniti berpendapatan rendah.

Pada 14 Oktober, orang ramai dialu-alukan untuk memeriahkan Bazaar X Genta Belia, yang mana terdapat booth daripada Beauté Library dan rakan penaja dengan pelbagai aktiviti antaranya sesi perkongsian, bengkel dan promosi.

Acara kemuncak iaitu larian pula akan berlangsung pada 15 Oktober, bermula jam 7.30 pagi. Pelbagai hadiah cabutan bertuah dan tajaan bernilai RM15,000 ditawarkan oleh penaja utama dan rasmi pakaian sukan iaitu Sports Paragon, serta tajaan daripada penaja bersama yang lain iaitu , Michael Trio, Swarovski, Shokz, Parkson, Sunway Medical, Mixsoon, C & See. Lounge, Gokan Maru, VAR LIVE, La Boheme Bakery, Fuji Bakery, dan lain- lain.

Bagi menceriakan lagi sesi hadiah cabutan bertuah ialah lelongan barangan mewah peribadi yang akan disumbangkan oleh Pengasas Beauté Library, iaitu Emily Loo.

Antara selebriti yang hadir termasuk pelakon drama popular Riena Diana serta beberapa ikon muda yang dikenali sebagai Z List Class of 2023, dibawakan khas oleh Lifestyle Asia KL antaranya Perry Kuan, pelakon meningkat naik Mierul Aiman, Bella Dowanna, dan model Athina Kamaruddin.

 “Kami sangat teruja dan tidak sabar untuk menjayakan acara ini, malah kami komited untuk jadikan Pinky Run 2023 lebih baik berbanding tahun sebelum ini,” tambah Lee.

Sertai Beauté Library sebagai sokongan anda sempena bulan kesedaran kanser payudara di Pinktober Festival and The Pinky Run 2023.

Pembelian tiket adalah menerusi https://www.racexasia.com/event/the-pinky-run-pink23.

Untuk maklumat lanjut tentang Beauté Library, layari http://www.beautelibrary.com atau hubungi 03-9212 3117.

Facebook: https://www.facebook.com/beautelibrary
Instagram: https://www.instagram.com/beautelibrary.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *