Home » Buttonscarves, Indah Nada Puspita lancar koleksi Nada Series 2

Buttonscarves, Indah Nada Puspita lancar koleksi Nada Series 2

bs

SELEPAS dua tahun, jenama hijab terkemuka Indonesia Buttonscarves dan pempangaruh, Indah Nada Puspita kembali berkolaborasi dengan koleksi terbaru, Nada Series 2.

Kerjasama kali kedua ini mengangkat tema kehangatan hubungan antara seorang ibu dan anaknya malah apa yang menarik apabila koleksi ini turut menggunakan lagu Just the Two of Us sebagai tema.

Malah seiring pelancaran koleksi Nada Series 2, satu video muzik Indah Nada Puspita menggayakan koleksi ini turut dilancarkan menggunakan latar suaranya sendiri mendendangkan lagu Just the Two of Us.

Pengarah Negara Buttonscraves Malaysia Sharifah Itasha Jamalullai berkata, berbeza dengan koleksi Nada Series pertama yang menggunakan bahan Venice Voal, kali ini Nada Series 2 menggunakan bahan Premium Voal.

“Selain itu, motif koleksi ini menggunakan tema muzikal dengan pelbagai elemen instrument dan pilihan warna yang menarik.

“Nada Series 2 hadir  hadir dalam 13 pilihan warna yang menawan mulai dari warna bold, soft, hingga neutral,” katanya pada majlis pelancaran koleksi Nada Series 2 baru-baru ini di Locarasa, Bamboo Hills Kuala Lumpur.

Pada majlis pelancaran di Malaysia, Indah Nada Puspita turut hadir bersama meraikan komuniti peminat Buttonscarves digelar BSLady dan artis tempatan seperti Mira Filzah.   

Menariknya, setiap nama warna Nada Series 2 juga diambil dari nama-nama instrumen yang ada pada lagu Just the Two of Us.

Koleksi ini turut hadir dalam berbagai jenis, mulai dari Voile Square yang tersedia dalam ukuran Regular, Small, dan XL, Satin Shawl, dan Satin Square.

Nada Series 2 juga tersedia di Buttonscarves Malaysia dengan jumlah 13 warna yang menawan dengan dua di antaranya ialah Cello dan Clarinet yang tersedia secara khusus hanya di Malaysia. 

Sementara itu Syarifah Itasha menambah, seperti di Malaysia, terdapat dua warna yang hanya tersedia secara khusus di Buttonscarves Indonesia iaitu, Saxophone dan Drum

Koleksi kolaborasi Buttonscarves dan Indah Nada Puspita: Nada Series 2 ini tersedia di laman web Buttonscarves Indonesia dan Buttonscarves Malaysia. Selain itu, BSLady juga boleh mendapatkan koleksi ini secara offline di semua outlet Buttonscarves di Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *