Home » PASRelief bina semula bangunan pejabat Kementerian Buruh Palestin

PASRelief bina semula bangunan pejabat Kementerian Buruh Palestin

palestin

PUSAT Bantuan dan Kemanusiaan PAS (PASRelief) kini dalam fasa membangunkan semula bangunan Pejabat Kementerian Buruh, Palestin yang telah dimusnahkan dalam peperangan pada tahun 2021.

Menerusi satu kenyataan PasRelief berkata, projek kerjasama dengan Kementerian Buruh, Palestin itu menyasarkan sumbangan bernilai RM1.1 juta bagi menyiapkan bangunan setinggi tiga tingkat dengan keluasan 270 meter persegi.

“Peperangan yang meletus pada dua tahun lalu telah menyebabkan banyak runtuhan rumah dan bangunan hancur berkecai sehingga ramai kehilangan tempat bekerja termasuklah Pejabat Kementerian Buruh.

“PASRelief sekali lagi membuktikan perjuangan Palestin adalah perjuangan yang tak bernoktah dan sokongan tak bermusim dengan pembangunan semula bangunan pejabat berkenaan,” kata kenyataan itu.

Buat masa ini, fasa pembinaan telah berada di tingkat kedua, manakala tingkat pertama pula sudah bermula fasa pemasangan elektrik.

Tambah kenyataan itu, PASRelief bersama dengan para dermawan budiman telah tampil dengan mengambil tanggungjawab untuk membangunkan semula bangunan tersebut.

“Pihak PASRelief yakin bahawa bangunan ini akan menjadi tempat permulaan baru untuk bekerja dan harapan untuk anak muda dan rakyat Palestin.

“PASRelief menyeru dan mengajak orang ramai untuk sama-sama membantu dalam menyiapkan sepenuhnya pembangunan Pejabat Kementerian Buruh yang masih dalam fasa pembinaan sekarang,” katanya.

Sebanyak RM 250,000 masih diperlukan bagi merealisasikan hasrat dan harapan rakyat Palestin bagi masa depan yang lebih baik. Sehubungan itu, sebarang sumbangan boleh disalurkan melalui https://infaqpay.my/plus/tabung-bantuan-palestine-pasrelief.

Sumbangan juga boleh disalurkan ke akaun Tabung Kemanusiaaan PASRelief: 5640 7061 4481 (Maybank).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *