Home » Cikamie Ku Gangster lebar sayap perniagaan, hasil produk Kopi Durian Belanda dan snek popia rangup

Cikamie Ku Gangster lebar sayap perniagaan, hasil produk Kopi Durian Belanda dan snek popia rangup

GELAGAT selebriti TikTok dan Youtube, Cikamie Ku Gangster sering mendapat perhatian ramai di media sosial dengan pelbagai kandungan yang menghiburkan maka tidak hairanlah video yang dimuatnaik sentiasa mendapat puluhan ribu tontonan.

Malah pasangan suami isteri berasal dari Kelantan yang menggelarkan diri mereka sebagai Mami Dedi ini juga selesa menggunakan dialek negeri itu dalam setiap kandungan video menambahkan lagi keistimewaan content yang dipertontonkan.

Alamin Mohammad atau Mami dan suami Mohd Azuan Mohd Noor atau mesra disapa Dedi kini melebarkan sayap dalam bidang perniagaan dengan pelancaran produk Kopi Durian Belanda dan Popia Rangup di bawah Syarikat CKG Empire.

Mami berkata, produk kopi berkenaan adalah minuman untuk seisi keluarga yang mengandungi ekstrak durian belanda dan madu.

“Selepas kami berbincang tentang apa produk yang ingin dikeluarkan, kopi dipilih kerana saya memang peminat kopi. Manakala durian belanda ditambah untuk memberi kelainan kepada produk Mami Dedi.

“Kopi ini bukanlah ada manfaat khusus untuk merawat penyakit cuma memang ramai sudah maklum kebaikan durian belanda selain jangka hayat produk yang lebih panjang, maka terhasillah produk Kopi Durian Belanda Mami Dedi,” katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Sementara itu, Dedi berkata sehingga kini seramai 58 usahawan sudah berdaftar menjual kedua-dua produk keluaran Mami Dedi.

Produk kopi durian belanda itu turut melalui proses kajian serta penyelidikan sebelum dipasarkan malah ekstrak durian belanda dihasilkan dari ladang terletak di Negeri Sembilan dan Perak yang menjalankan penanaman durian belanda organik.

“Kami mensasarkan jualan kopi ini mampu mencecah nilai RM1 juta dalam masa setahun. Malah kami berharap lebih ramai usahawan dapat dilahirkan menerusi produk keluaran syarikat ini,” katanya.

Menurut Mami, lebih menarik apabila usahawan yang menjadi ejen dan pengedar produk mereka rata-rata terdiri daripada pengikut di media sosial.

Malah mereka tidak menyangka dan amat terharu dengan sambutan diterima terhadap kedua-dua produk berkenaan.

“Kami sendiri terharu dengan sambutan yang diterima kerana mereka sangat mempercayai produk kami malah ada yang sudah menyatakan persetujuan ketika peringkat awal diperkenalkan,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *